O kuru yemişi sakın yemeyin karaciğer kanseri yapıyor! İçinden öyle bir şey çıktı ki...

O kuru yemişi sakın yemeyin karaciğer kanseri yapıyor! İçinden öyle bir şey çıktı ki...

Kuru yemişler genelde faydalı besinler içerse de içlerinden bir tanesi kansere yol açıyor. Uzman isim yenilmemesi konusunda uyarırken karaciğer kanseri yaptığını paylaştı. İşte o kuru yemiş...

BURAK ÖZTOPRAK

Uzmanlar tarafından o kuru yemiş hakkında uyarılar yapıldı. Karaciğer kanserine yol açan bu kuru yemişi evinde tutanlar çöpe atacak. İçerisinden öyle şeyler çıktı ki, duyanlar şaşkına döndü. İşte o kuru yemiş...

AFLATOKSİN SEVİYELERİ ÇOK FAZLA

Türkiye'den Fransa'ya ihraç edilen üç parti kuru incir, içerdikleri yüksek aflatoksin seviyeleri nedeniyle sınırdan geri çevrilerek iade edildi. Fransız gümrük yetkilileri, kabul edilebilir aflatoksin limitinin çok üzerinde değerler tespit etti.

kuru-incir-03.jpg

SAĞLIK UZMANINDAN SERT TEPKİ

Doç. Dr. Ferhat Aslan, yaşanan bu olayın ardından sağlık sektöründeki bazı uygulamalara sert eleştirilerde bulundu. İncirlerde tespit edilen yüksek aflatoksin seviyelerinin karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Aslan, sağlık kuruluşlarının ve derneklerin bu tür sağlık riskleri karşısında yetersiz kaldığını belirtti.

Aslan, "Antalya, Boston ve kendi şehirleri arasında kongre turistliği yapanlar, hasta derneklerini bile yöneterek SGK'yi aldatıyor. Böylece toplum bu toksinleri yemek zorunda kalıyor." diyerek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Arslan, bu tür olaylarda daha etkin önlemler ve denetimlerin yapılması gerektiğini savundu ve kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN