Makarna diye bakın ne yiyormuşuz! Ünlü bilim insanı açıkladı: Karnımızdaki şişliğin tek nedeni o

Makarna diye bakın ne yiyormuşuz! Ünlü bilim insanı açıkladı: Karnımızdaki şişliğin tek nedeni o

Makarna severler dikkat! Makarna diye bakın ne yiyormuşuz! Ünlü bilim insanı açıkladı. Makarna içerikleri tek tek incelendi, esas sorun glüten değilmiş! Karnımızdaki şişliğin tek nedeni o...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Makarna yedikten sonra gelen şişkinlik hissini glütene mal ediyorsanız bu araştırma sizi çok şaşırtacak. “İtalya’da ne kadar makarna yesem de rahatsız etmiyor ancak Türkiye’de tek tabakla şişiyorum” diyenler, asıl sebebi açığa çıktı. Şişkinlik yapan glüten değilmiş. Makarna severler dikkat! Ünlü Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı ve Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Urartu Şeker, yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

MAKARNA NEDEN ŞİŞİRİR?

Ünlü Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı ve Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Urartu Şeker, makarna tüketimiyle ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Dr. Şeker, piyasada satılan bazı makarnaların içeriklerinde ciddi miktarda ekmeklik buğday kullanıldığını belirtti. Bu durumun, özellikle ülkemizde makarna tüketiminden sonra yaşanan şişkinliklerin ana nedeni olabileceğini söyledi.

KARNIMIZDAKİ ŞİŞLİĞİN SEBEBİ MAKARNA MI?

Doç. Dr. Urartu Şeker, yaptığı açıklamada, "Şirketimizde geliştirdiğimiz testle piyasadaki makarnaları, makarnalık buğday içerikleri için inceledik. Piyasadaki bazı makarnalarda ciddi miktarda ekmeklik buğday eklendiğini gördük. İtalya’da makarna yediğinizde şişmemenizin nedeni glüten değil; memleketimizde makarnada bol miktarda nişasta almanız olabilir," dedi.

Doç. Dr. Şeker, araştırmanın detaylı bulgularını bilimsel yayın haline gelince paylaşacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN