Maden suyuna ekleyince faydası bin kat artıyor! Çinlilerin favorisi: Yaşlılar ve çocuklara bol bol içirin

Maden suyuna ekleyince faydası bin kat artıyor! Çinlilerin favorisi: Yaşlılar ve çocuklara bol bol içirin

Bu doğal içeceği maden suyuna karıştırınca etkisini kat kat artırıyor. Çinlilerin favorisi olan ve oldukça geniş bir coğrafyada tüketilen bu içecek özellikle de çocuklar ve yaşlılar için öneriliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Karadut meyvesinin özünden elde edilen şurup, Batı Avrupa'dan Çin'e kadar geniş bir coğrafyada sağlık faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle yaz aylarında, maden suyu ile karıştırılarak hazırlanan karadut şurubu, serinletici bir içecek olarak tercih ediliyor. Uzmanlar, karadut özünün çocukların bağışıklık sistemini güçlendirirken, yaşlılarda ise beyin ve kalp sağlığını desteklediğine, ayrıca kalp tıkanıklığı gibi rahatsızlıklara karşı faydalı olduğuna işaret ediyor. Her yaş grubunda güvenle tüketilebilen bu doğal öz, sağlık için değerli bir seçenek sunuyor.

yeni-proje-8-002.jpg

GAZLI İÇECEK YERİNE BUNU TÜKETİN

Karadut özünün yaz aylarında tercih edilmesinin sebebinin hem doğal hem de çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmesi olduğunun altını çizen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, bu içeceğe ilişkin şunları söyledi:

"Karadut özü genel anlamda ağız yaralarına çok iyi gelmektedir. Bununla birlikte kan yapıcı özelliği vardır ve muhteşem C vitamini içerir. Yaz aylarında tercih edilmesinin sebebi müşterilerimize hem doğal bir içecektir hem de çocuklara çok iyi gelerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Bununla birlikte tadı da mükemmel bir lezzettir. Ben müşterilerime genel anlamda maden suyuyla birlikte tüketilmesini öneriyorum. Çünkü sade maden suyunu içemeyen birçok kişi var. Hem maden suyuna güzel bir tat katıyor, hem içilebilir kıvamını artırıyor hem de çocuklar bunu severek tüketiyor. Doğal ve besleyicidir. Bağışıklık sistemini de güçlendirir. Gazlı içecekler yerine karadut özünün tercih edilmesi kişinin sağlığı açısından çok daha faydalıdır.”

yeni-proje-9-002.jpg

YAŞLILARIN TÜKETMESİ DE ÇOK ÖNEMLİ

Maden suyunun tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Çebiç, "Maden suyunu genel anlamda 6 yaş ve üzeri çocuklar, yaşlılar içebilirler, kemikleri geliştirir. Maden suyuyla birlikte içilmesi kemik gelişimi açısından çok faydalıdır. Yaşlılarda beyin sağlığı, kalp sağlığı, kalp tıkanıklığı, bununla birlikte romatizma, bel fıtığı, boyun fıtığı olan birçok yaşlımız var. Maden suyu içerdiği magnezyum ve kalsiyum açısından kemik sağlığına çok faydalıdır. Yaşlılarımızın tüketmesinde en ufak bir zarara yol açmaz, aksine fayda sağlar. Yani bu kişiye zarar veren bir ürün değildir. Doğal, katkı maddesi içermeyen, tamamıyla saf ve bitkisel bir üründür" şeklinde konuştu.

yeni-proje-10-001.jpg

YAŞLILAR İÇİN 1 SU BARDAĞI KADAR YETERLİ

Hazırlanan karadut şurubunun tüketim ölçülerini anlatan Çebiç, "Günde en fazla bir su bardağı kadar içilmesi normaldir. 2 ila 3 su bardağı içen kişilerde de herhangi bir sıkıntıya yol açmaz. Ama ’her şeyin azı karar, çoğu zarar’ felsefesinde fazla tüketilmemesini öneririz. Yaşlılarda özellikle 1 su bardağı kadar yeterli olur. Genç arkadaşlarımızda 2 ila 3 su bardağı kadar içilmesi kişinin vücuduna zindelik verir ve özellikle çok güzel ödem attırıcı bir içecektir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN