Kan Grubunuz Hastalıklarınızı ve Kişiliğinizi Belirler mi? Kan Grubunu Söyle Kişiliğini ve Hastalıklarını Öğren...

Kan Grubunuz Hastalıklarınızı ve Kişiliğinizi Belirler mi? Kan Grubunu Söyle Kişiliğini ve Hastalıklarını Öğren...

Birçok ülkede, insanlar uyumluluk seviyelerini kontrol etmek için genellikle potansiyel bir ortağın yıldız işaretine yani burcuna yakından bakarlar. Ama Japonlar işleri biraz farklı yapmayı severler. Kişilik eşleşmesi ve bilgi için kan grubuna güvenirler. Evet, kan grubunuz kişilik tipinizi ortaya çıkarırken gelecekteki hastalıklarınızın da ipucunu verirler.

Bu yazıda kan gruplarının etkilerini keşfederken biraz bilimin ve bir damla eğlencenin tadını çıkarın.
Ketsueki-gata. Bu, bir zamanlar sadece flebotomistlere ve vampirlere aşina olabilecek bir terim. Ancak 1930'lardan beri ketsueki-gata, Japon profesör Tokeji Furukawa sayesinde bir kişinin kişiliğini kan grubuna göre analiz etmenin popüler bir yolu haline geldi. Kan gruplarını kişilik tiplerine bağlayan hiçbir bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte, Furukawa'nın iddiaları Japon kültüründe benimsenmiştir. Tıpkı astrolojinin ABD'de kabul edilmesi gibi kan grubunun da kişiliği ve insanların sağlığını etkilediği Japonya'da kabul görmektedir.

kan-grubunuz.jpg

Batılı bir sağlık bilimi perspektifinden, dört ana kan grubu, antijenlerine göre birbirinden ayrılır. Antijenler kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde bulunur ve bağışıklık sistemimizin ne kadar etkili çalıştığını belirlemeye yardımcı olur. İmmünoloji ile bağlantı, sağlık eğitimi araştırmacılarının yüzyıllardır kişisel sağlık kalıpları ve kan grupları arasında bir ilişki kurmasını sağlamıştır.

kan-grubu.jpg

KAN GRUPLARININ SAĞLIĞA ETKİSİ

Bir sağlık bilimleri lisans programında kanla ilgili kişilik tiplerini hiç incelemeyecek olsanız da, ketsueki-gata ilkelerinin sizin için geçerli olup olmadığına kendiniz karar vermek eğlencelidir. Batı tıbbına ve ketsueki-gata'ya göre kendi hemoglobinimizin artıları ve eksilerine hızlı bir bakış.

A KAN GRUBU

Sivrisinekler, bu kan grubunu pek çekici bulmazlar. Sağlık açısından ise O ve B tiplerine kıyasla mide kanseri gelişimine yüzde 20 daha fazla yatkındırlar ayrıca diğer kan gruplarına oranla yüzde 5 kalp hastalığı riski daha yüksektir.

B KAN GRUBU

B tipi kan grupları, A veya O tiplerinden 50.000 kat daha fazla dost bakteri türüne sahiptir. B grubu kana sahip kadınlar O, AB veya B tipi kadınlardan yüzde 11 daha fazla kalp hastalığına ve yumurtalık kanseri geliştirme riskine sahiptir.

AB KAN GRUBU

AB+ kan grubu evrensel plazma donörüdür.AB kan grubunda olanlar 0 ile karşılaştırıldığında kalp hastalığı riski yüzde 23 fazladır. Ayrıca AB kan grubundaki hamile kadınlarda preeklampsi gelişme riski daha yüksektir.

0 KAN GRUBU

0 kan grubu herkese kırmızı kan hücresi bağışlayabilir. 0 kan grubu insanları pankreas kanseri ve ya sıtmadan ölme riski daha düşük olurken ülser olma olasılığı daha yüksektir. Ayrıca bu kan grubunda aşil tendonu yırtılma riski daha yüksektir. Sivrisinekler sizi oldukça çekici buluyor.

kan-grubuna-gore-kisiligin.jpg

KAN GRUPLARININ KİŞİLİĞİNİZE ETKİSİ

A KAN GRUBU

A kan grubunun iyi özellikleri ciddi, yaratıcı, mantıklı, çekingen, sabırlı ve sorumlu, negatif özellikleri ise inatçı ve gergin olmalarıdır.

B KAN GRUBU

B kan grubunun iyi özellikleri tutkulu, aktif doğa, yaratıcı ve güçlü, negatif özellikleri ise bencil, sorumsuz, affetmeyen ve düzensiz olmalarıdır.

AB KAN GRUBU

AB kan grubunun iyi özellikleri soğukkanlı, kontrollü, rasyonel ve uyarlanabilir, negatif özellikleri ise eleştirel, kararsız, unutkan ve sorumsuz olmalarıdır.

0 KAN GRUBU

0 kan grubunun iyi özellikleri kendinden emin, kendi kaderini tayin eden, iradeli ve sezgisel, negatif özellikleri ise en merkezli, soğuk, öngörülemez ve potansiyel bir işkolik olmalarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN