İlaç değil ama iyi gelmediği yok! Dünyanın en sağlıklı sebzesi buymuş: ABD'li araştırmacılar onayladı

İlaç değil ama iyi gelmediği yok! Dünyanın en sağlıklı sebzesi buymuş: ABD'li araştırmacılar onayladı

Bu sebze ilaç değil ama iyi gelmediği hiçbir şey yok. Öyle ki yapılan araştırmalara göre dünyanın en sağlıklı sebzesi buymuş. İşte, ABD’li araştırmacıların çıkardığı sonuca göre tüm tezgahlarda yer alan dünyanın en sağlıklı sebzesi…

Dünya Sağlık Örgütü, bir kişinin gün içerisinde en az 5 kez sebze ve meyve tüketmesini öneriyor. ABD'de yapılan yeni bir çalışmada ise, dünyanın en sağlıklı sebzeleri belirlendi. Araştırmada en üst sırada, sağlığa muhteşem faydaları olan tere yer aldı.

BESİN DEĞERİYLE ZİRVEDE

Amerika Birleşik Devletleri'nin William Paterson Üniversitesi, 41 sebze ve meyveyi besin değerleri açısından sıraladı. Lif, potasyum, protein, kalsiyum, B12, A ve D vitaminleri bakımından sebzeler, meyvelere açık ara fark attı. Tere, bu sıralamada 100 üzerinden 100 alarak en faydalı sebze seçildi. Tereyi, Çin marulu, pazı, pancar yaprağı, ıspanak ve hindiba takip etti.

dunyanin-en-saglikli-sebzesi.jpg

TERENİN SAĞLIĞA FAYDALARI

Adet Döngüsünü Düzenler

Tere, içeriğindeki mineraller sayesinde kadınlarda adet döngüsünü düzenler. Ayrıca, bol miktarda demir ve protein içermesi nedeniyle emziren annelerin süt üretimini artırır. Doğum sonrası dönemde tere tüketimi, birçok uzman tarafından annelere önerilmektedir.

Sindirim Sistemi ve Bağırsak Sağlığı

Tere, vücuttaki kirli kanın temizlenmesine yardımcı olur ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler gösterir. Kabızlık problemi yaşayanlar için adeta bir müshil görevi görerek, bu sorundan hızlı bir şekilde kurtulmalarına yardımcı olabilir. Terenin tohumları ile hazırlanan kürler, dizanteri hastalığının tedavisinde de etkilidir.

İdrar Sökücü Özellikleri

Tere, böbrekleri temizleyerek böbrek taşı oluşumunu engeller ve bağırsaklardaki parazitlerin hızla yok edilmesine yardımcı olur. İdrar sökücü etkisi sayesinde vücuttaki fazla suyun atılmasına da katkı sağlar.

dunyanin-en-saglikli-sebzesi-1.jpg

Kanserle Mücadelede Tere

Terenin tohumları, kanser hastalığının başlıca sebeplerinden biri olan serbest radikallerle etkili bir şekilde savaşan antioksidanlar içermektedir. Bu antioksidanlar, dokulardaki kanserli hücrelerin zararlı etkilerini azaltarak, hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyebilir.

Solunum Sağlığına Katkıları

Tere, karaciğerin fonksiyonlarını artırarak toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, öksürük, bronşit ve astım gibi sağlık problemlerinin tedavisinde de faydalıdır. Tere tüketimi, nefes darlığını hafifletebilir ve şiddetli öksürüğü azaltabilir.

dunyanin-en-saglikli-sebzesi-2.jpg

TERENİN ÖNEMİ

Tere, sağlığa olan çok sayıda faydasıyla dikkat çekiyor. Besin değerleri açısından zengin olan bu sebze, sağlıklı bir yaşam için günlük diyetimize eklenmesi gereken önemli bir gıda maddesi. Tereyi tüketerek, sağlığınızı koruyabilir ve geliştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN