Hem yemeği hem dolması hem kavurması yapılıyor! Bunu yiyen yaşlanmaya resmen meydan okuyor: Demeti 30 liradan satılıyor

Hem yemeği hem dolması hem kavurması yapılıyor! Bunu yiyen yaşlanmaya resmen meydan okuyor: Demeti 30 liradan satılıyor

Doğada kendiliğinden yetişen birçok farklı şifalı bitki varken bu da onlar arasında yer alıyor. Bu yiyeceğin hem yemeği hem dolması hem kavurması yapılıyor. Sofralarda birbirinden farklı şekillerde yer alırken bunu yiyenler adeta yaşlanmaya meydan okuyor. İşte demeti 30 liradan satılan o sebze…

Akşam insan sağlığı için en önemli faktörlerden biri doğru ve dengeli beslenmektir. Doğru beslenme kapsamında vücudun ihtiyacı olduğu vitamin ve mineralleri yiyeceklerden alması gerekir. Öte yandan vitaminlerin en çok bulunduğu sebzeler düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Her sebzenin kendine göre farklı bir faydası varken pazının faydasını duyanlar adeta inanamıyor. Düzenli pazı tüketen kişiler yaşlanmaya meydan okurken vücudun ihtiyacı olduğu demiri de fazlasıyla alıyor.

yeni-proje-70.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİ OLANLAR PAZIYA YÖNELİYOR

Yeniçağ’da yer alan habere göre pazı, demir ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Bir kişi haftada 3 defa pazı tükettiği takdirde kansızlığın önüne geçmiş olur. Pazının 100 gramında neredeyse 3 mg akşam demir bulunmaktadır. Bu ise vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimine fayda sağlar. Öte yandan demir eksikliğinden dolayı ortaya çıkan yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık gibi durumlar karşısında pazı ile önlem alınabilir.

yeni-proje-69.jpg

TAM BİR VİTAMİN KAYNAĞI

Pazının içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral vardır. Dolayısıyla düzenli pazı tüketimi vücutta oluşan vitamin eksikliğini giderir. Özellikle de düzenli pazı tüketenler C, D, A ve K vitaminlerinin yanında magnezyum gibi vücut için gerekli olan maddeleri alırlar.

HEM BASURA HEM DİYABETE İYİ GELİYOR

Pazı, idrar söktürücü özelliklere sahip olduğu için vücuttaki enfeksiyonların atılmasına yardım eder. Bir yandan sindirimi düzenlerken bir yandan da basur, hemoroit gibi hastalıklara karşı tüketilebilir.

Tüm bunların yanı sıra diyabet riski olan kişilerin bu riski en aza indirilmesi için pazı yemeleri oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Çünkü pastanın içerisinde bulunan bileşenler kan şekerinin yükselmesinin önüne geçer. Lakin her besinde dikkat edildiği gibi pazı tüketirken de aşırıya kaçırılmaması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN