Güneş yanığına ilk müdahale ne olmalı? Uzman isim sıraladı: Bunları yapmadan evden çıkmayın

Güneş yanığına ilk müdahale ne olmalı? Uzman isim sıraladı: Bunları yapmadan evden çıkmayın

Güneşe çıkmadan bunlara dikkat! Güneş yanığı nedir? Güneş yanığına ilk müdahale ne olmalı? Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kozan sıraladı. Bunları yapmadan evden çıkmayın...

Mersin Şehir Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kozan, güneş yanığı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın ciddi cilt problemlerine yol açabileceğini belirten Dr. Kozan, güneş yanığının genellikle birinci veya ikinci derece yanık olarak ortaya çıktığını ifade etti. Dr. Kozan, "Güneş yanığı güneşe maruz kaldıktan 4-6 saat sonra oluşmaya başlar. Oluşurken ciltte kızarıklık, ısı artışı, şişlik, kabarcıklar oluşabilir, hassasiyet, ağrı da eşlik edebilir" dedi.

GÜNEŞ YANIĞINDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ

Güneş yanığından korunmak için alınması gereken önlemler konusunda da bilgiler veren Dr. Kozan; güneş koruyucu kremler kullanmanın, özellikle 11.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşe çıkmaktan kaçınmanın, açık renk giysiler giymek ve şemsiye, güneş gözlüğü gibi koruyucu aksesuarlar kullanmanın önemine değindi.

GÜNEŞ YANIĞI OLUŞTUĞUNDA İLK MÜDAHALE

Eğer güneş yanığı oluşmuşsa yapılması gerekenler hakkında da tavsiyelerde bulunan Dr. Kozan, "Eğer bir güneş yanığı oluşursa o sırada soğuk uygulama yapıp, ağrı kesici ve antibiyotikli kremler varsa kullanabiliriz. Sonrasında da mutlaka doktorumuza başvurmalıyız" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN