DSÖ'den maymun çiçeği çağrısı: Birlikte hareket etmeliyiz

DSÖ'den maymun çiçeği çağrısı: Birlikte hareket etmeliyiz

DSÖ'nün "küresel sağlık acil durumu" ilan ettiği, 524 kişinin hayatını kaybettiği, Kongo ve çevresindeki ülkelerde görülen maymun çiçeği virüsü hakkında konuşan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, tüm ülkeleri bu konuda daha dikkatli olmaya ve işbirliği yapmaya çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsü için "küresel sağlık acil durumu" ilan etti. Orta Afrika'da hızla yayılan virüste şimdiye kadar 14 binden fazla vaka bildirilirken 524 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, M çiçeği virüsüne dair X sosyal medya platformundan mesaj paylaştı.

İsveç'te ilk M çiçeği vakasının tespit edilmesinin, etkilenen ülkelerin virüse birlikte karşı koyması gerektiğinin altını çizdiğini belirtti.

Ghebreyesus, tüm ülkelere gözetimi artırma, veri paylaşma ve bulaşmayı daha iyi anlamak için çalışma çağrısında bulundu.

Ülkeleri, aşı gibi araçları paylaşmaya ve önceki halk sağlığı acil durumlarından alınan dersleri mevcut salgını ele alırken de uygulamaya davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN