Dr. Saraçoğlu'ndan mucizevi öneri! Bu içecek ne unutkanlık bırakıyor ne halsizlik: Düzenli tüketen gençleşecek

Dr. Saraçoğlu'ndan mucizevi öneri! Bu içecek ne unutkanlık bırakıyor ne halsizlik: Düzenli tüketen gençleşecek

Sağlıklı beslenmenin hem görüntümüzde hem de hissettiğimiz yaşta oldukça büyük etkisi vardır. Dolayısıyla birçok uzman isim tüketilen besinlerin sağlığa faydalı olması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. İbrahim Saraçoğlu ise özellikle o içeceği öneriyor. İşte detaylar…

Mynet’te yer alan haber göre, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sağlık alanındaki tavsiyeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle Alzheimer, Parkinson ve bunama gibi sinsi hastalıklarla mücadelede etkili olan doğal içecekleriyle bilinen Saraçoğlu, unutkanlık sorununa karşı önerdiği içeceği duyurdu. İşte detaylar...

yeni-proje-28.jpg

UNUTKANLIĞA KARŞI ETKİLİ DOĞAL İÇECEK

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, unutkanlığı hafifletmek için taze sıkılmış havuç suyunu öneriyor. Saraçoğlu, "Unutkanlık sorunu yaşayan kişiler için en etkili yöntem taze sıkılmış havuç suyudur. Akşam yatmadan önce bir bardak taze sıkılmış havuç suyu içmeniz, hafızanızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Bu yöntemi bir ay boyunca uyguladığınızda, hatırlama gücünüzde belirgin bir artış göreceksiniz" dedi.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ALTERNATİF TAVSİYE

Diyabet hastaları için farklı bir öneri sunan Saraçoğlu, "Eğer havuç suyu tüketemiyorsanız veya şeker hastalığınız varsa, ginkgo biloba bitkisini kullanabilirsiniz. Ginkgo biloba'nın yaprakları kalbe benzeyen özellikleriyle bilinir ve bunun çayını içmek hafıza ve konsantrasyon sorunlarını desteklemek için faydalıdır" açıklamasında bulundu.

yeni-proje-29.jpg

ALZHEİMER'IN ERKEN TEŞHİSİ MÜMKÜN MÜ?

Prof. Dr. Saraçoğlu, Alzheimer hastalığının genellikle 20-25 yıl öncesinden başladığını ve erken teşhisinin zor olduğunu belirtti. "Alzheimer hastalığı erken aşamalarda teşhis edilemediği için, hastalık ortaya çıktıktan sonra yapılacak çok fazla bir şey kalmıyor. Ancak genetik yatkınlık olan bireyler, taze sıkılmış havuç suyu tüketimini yaş 25'ten itibaren yılda en az iki kez tekrarlamalıdır. Bu, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde büyük rol oynar" dedi.

yeni-proje-30.jpg

ESKİ ZAMANLARDA NADİR GÖRÜLEN HASTALIKLAR

Saraçoğlu, "Geçmişte bunama, Alzheimer ve Parkinson gibi beyinle ilgili hastalıklar oldukça nadirdi. Ancak günümüzde bu hastalıkların görülme sıklığı artmış durumda. Beslenme ve genetik faktörlerin bu artışta büyük rol oynadığını gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bu doğal sağlık önerileri, hem unutkanlık sorunuyla başa çıkmak hem de sinsi hastalıklardan korunmak isteyenler için önemli bilgiler sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN