Domatesi kahvaltıda tüketen yandı! Kimse zararını bilmiyor, her kahvaltıya ekliyor! Artık kimse ağzına sürmeyecek

Domatesi kahvaltıda tüketen yandı! Kimse zararını bilmiyor, her kahvaltıya ekliyor! Artık kimse ağzına sürmeyecek

Lezzetli kahvaltıların baş kahramanı olarak sofralarda yer alan domatesin zararını duyan şaşıp kalıyor. Sağlıklı besinlerin başında yer alan domates sabah kahvaltılarının düşmanı oluyor. Sakın bilinçsizce tüketmeyin.

Her öğünde tüketilen besinler arasında yer alan domates vücuda pek çok farklı fayda sağlamaktadır. Güçlü bir likopen ve potasyum kaynağı olarak görülen domates sağlıklı besinler arasında yer alırken aç karnına çiğ olarak tüketilen domatesin sanılanın aksine zararlı olduğu ortaya çıktı. Bilinçsizce yapılan tüketime karşı uzmanlar uyarıda bulunurken aç karnına tüketilen domates ise karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

AÇ KARNINA TÜKETENLER DİKKAT!

Yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alan domates aç karnına tüketildiğinde zannedilenin aksine zararlı olabiliyor. Mide asit seviyesini arttıran ve gastrit gibi problemlere neden olan domatesin aç karnına tüketilmesinin zararlı olduğu belirtildi. Beslenme Uzmanı Dr. Rohini Patil, “Hassas mideleri olan veya asit geri akışına eğilimli kişiler için, domateslerin doğal asitliği rahatsızlığa veya tahrişe neden olabilir. Domateslerdeki yüksek asit, mide ekşimesini tetikleyebilir veya mevcut semptomları kötüleştirebilir.” dedi.

Kahvaltılık Biberli Domates

Domates tüketen kişilerin mide ekşimesi, hazımsızlık veya mide bağırsak rahatsızlıkları gibi belirtiler yaşaması durumunda tüketimi sınırlandırması gerektiğini belirten uzman isim, daha az asidik yapıda olan domateslerin tüketilmesini ya da kabuğu ve çekirdeklerinin çıkarılarak tüketilmesini tavsiye etti.

CANAN KARATAY UYARDI

Domatesin asidik bir yapıda olmasına mide sorunlarını tetiklediğine dikkat çeken Canan Karatay, doğal şekerin şeker hastalarının kan şekerini de olumsuz etkileyebileceğini vurguladığı. Aşırı derecede domates tüketiminin mide asit dengesini bozabileceğini vurgulayan Karatay, midede yanma ya da ekşime gibi problemlerle karşı karşıya kalınması durumunda Tüketimin kesilmesi gerektiğini söyledi.

Domatesi kahvaltıda yiyenleri bekleyen tehlike! Bu zararını duyan bir daha ağzına sürmüyor - Sağlık Haberleri

DOMATESİN ZARARLARI NELERDİR?

Domatesin içerisinde fazlaca bulunan oksalat minareli böbrek taşı oluşumuna neden oluyor. Kronik böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerin potasyum alımını sınırlandırılması gerektiğini belirten uzmanlar domatese karşı duyarlı olan kişilerin de tüketmemesi gerektiğini söyledi.

Bunun yanı sıra irritabl bağırsak sendromuna sahip kişilerin domates yediklerinde yanma ve şişkinlik problemi yaşayabileceği belirtildi. Bu durum İshal, mide bulantısı, mide krampları, gaz hatta kusma gibi problemleri de beraberinde getirebiliyor.

Domatesin faydaları nelerdir? Pişirilmiş domates yerseniz... - Sağlık Haberleri

Bazı bireylerin gıdalara karşı alerjisi olabileceğine değinen uzmanlar alerjik besinler arasında domatesin de yer aldığını söylüyor. Nadir durumlar arasında yer alsa da domates alerjisi bulunan kişilerin domates tüketmemesi gerekmektedir.

Kan pıhtılaşması için ilaç kullanan kişilerin domates tüketimine karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. İlaçların etkinliğine etkileyebilen K vitamini içeren domates kan sulandırıcı ilaç kullanan kişileri olumsuz yönde etkilemektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN