Damar sertleşmesi, kireçlemesi ve kolesterolü olan bundan yesin! Şıp diye kesiyor

Damar sertleşmesi, kireçlemesi ve kolesterolü olan bundan yesin! Şıp diye kesiyor

Kimyasal ilaçlar yerine doğal besinleri tercih edenler için son zamanlarda oldukça popüler bir şifa kaynağı tavsiye ediliyor. Damar sertleşmesinden kireçlenmeye, kolesterolden kış hastalıklarına kadar şıp diye kesip atıyor. İşte detaylar…

Son yılların en popüler doğal şifa kaynaklarından biri haline gelen siyah sarımsak, özellikle damar sertleşmesi (ateroskleroz) ve kolesterol sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunuyor. Uzmanlar, siyah sarımsağın damar kireçlenmesi ve yüksek kolesterol nedeniyle yaşanan damar tıkanıklıklarını tedavi etmede oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.

yeni-proje-6-003.jpg

SİYAH SARIMSAK NEDİR?

Siyah sarımsak, normal sarımsağın 65-80°C’de ve %70-80 nemde katkı maddesi eklenmeden yaklaşık bir ay boyunca bekletilmesiyle elde edilir. Fermantasyon sürecinde sarımsaktaki alliin maddesi allicin’e dönüşmez, bunun yerine antioksidan etkisi güçlü olan SAC (suda çözünebilen sülfür bileşiği) oluşur. Bu bileşik, siyah sarımsağa hem şifa kaynağı hem de kokusuz bir yapı kazandırır.

yeni-proje-7-002.jpg

SİYAH SARIMSAĞIN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Damar Sertleşmesine Karşı Etkili: Siyah sarımsağın, damar kireçlenmesi ve atardamarlardaki sertleşme sorunlarına karşı oldukça etkili olduğu yapılan bilimsel çalışmalarda kanıtlandı. Kalpten temiz kanı vücuda pompalayan atardamarlarda oluşabilecek tıkanıklıklar için siyah sarımsak öneriliyor.

Kolesterol ve Hipertansiyona Karşı: Siyah sarımsak, kolesterol düşürücü etkileriyle dikkat çekiyor. 49 farklı çalışmada siyah sarımsağın kolesterol ilaçları, B12, B6, folik asit ve kan sulandırıcı ilaçlarla karşılaştırıldığı ve en etkili sonuçların siyah sarımsaktan elde edildiği ortaya kondu.

Karaciğer ve Kolon Kanserine Karşı: Siyah sarımsakta bulunan antioksidan bileşikler, karaciğer rahatsızlıklarını ve kolon kanseri riskini azaltmada da önemli rol oynuyor.

yeni-proje-8-002.jpg

SİYAH SARIMSAĞI NASIL TÜKETMELİ?

Siyah sarımsağın ilaç formu mevcut olsa da, günlük 4 diş tüketmek aynı etkiyi gösteriyor. Ayrıca, B12, B6, folik asit ve L-arjinin ile birlikte tüketildiğinde siyah sarımsağın etkisi daha da artıyor. Antibiyotik ve antiviral etkileri de bulunan siyah sarımsak, vücudun genel sağlığını desteklemekte de önemli rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN