Çin'den geldi Türkiye'yi fethetti! Sadece o ilimizde yetişiyor: Akciğeri pamuk gibi yapıyor, ömrü uzatıyor

Çin'den geldi Türkiye'yi fethetti! Sadece o ilimizde yetişiyor: Akciğeri pamuk gibi yapıyor, ömrü uzatıyor

Doğal beslenme ile hem cildinizi yenilebileceğinizi hem de ömrünüzü uzatabileceğinizi biliyor muydunuz? Asya ve Güney Amerika'da yetişen ve sonradan ülkemize getirilen bu mucizevi meyveyi yiyenlerin ömrü iki kar artıyor. Uzmanlar her gün mutlaka bir avuç tüketmemizi söylüyor. Çin'den geldi Türkiye'yi fethetti! Sadece o ilimizde yetişiyor. Faydalarını duyunca sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte akciğeri pamuk gibi yapan ve ömrü iki kat uzatan o meyve...

Günümüzde birçok kişi doğal beslenme ile hem cildini gençleştirme hem de ömrünü uzatma peşinde. Uzmanlardan bu konuyla ilgili birçok tavsiye geliyor ancak gelen son tavsiye adeta şifa değerinde. Çin'de yetişen ve sonradan ülkemizde de ekilmeye başlanan tropikal meyve 'liçi' faydalarıyla sizin aklınızı başından alacak. Her lokması şifa kaynağı. Akciğeri pamuk gibi yapıyor, ömrü uzatıyor. Sadece o ilimizde yetişmekte.

Çin'in güney bölgesinde ve Güney Amerika'nın sahil şeritlerinde yetişen tropikal meyve 'liçi', son dönemde Türkiye'de popüler hale geldi. Özellikle kendine has tadıyla ilgileri üstüne çeken liçi meyvesi, faydalarıyla uzmanların en çok önerdiği besinlerin başında gelmekte.

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Kral meyvesi olarak adlandırılan bu egzotik meyve, dış görünüşüyle herkesi şaşırtmakta. İnsan vücuduna olan faydalarıyla dikkat çeken liçi, C vitamini açısından en zengin besinler arasında. Portakaldan bile daha fazla C vitamini içeren meyve, bu özelliğiyle ciltteki gözeneklerin canlanmasına ve daha ışıltılı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.

yeni-proje-2024-10-25t095818-197.jpg

SADECE O İLİMİZDE YETİŞİYOR

Farklı şehirlerde küçük ölçekli üretimler yapılıyor olsa da, Türkiye'ye liçi meyvesinin dağıtımı Mersin üzerinden gerçekleşmekte. Şehrin iklim koşulları, meyvenin yetişmesi için yeterli imkanları sağlarken, kabuklarıyla birlikte tüketilebilen yiyecek enfeksiyonların önlenmesinde de önemli bir görev üstleniyor.

GÜNDE MUTLAKA BİR AVUÇ TÜKETİN! AKCİĞERİ TEMİZLİYOR ÖMRÜ UZATIYOR

Özellikle sigara tüketenler ya da uzun süreli sigara kullanımının ardından tütünü bırakanlar için doktorların tavsiye ettiği bu meyve, vücuttaki hücrelerin onarılmasını hızlandırarak organların daha sağlıklı çalışmasına katkı sağlıyor. Yıllarca sigara tüketimi nedeniyle kötüleşen akciğerlerin korunmasına destek veren liçi meyvesi, cildin doğal parlaklığını korumaya yardımcı olur ve erken yaşlarda oluşabilecek kırışıklıkları engeller.

yeni-proje-2024-10-25t095835-380.jpg

Dünyanın farklı bölgelerinde yetişmesi nedeniyle, çok sayıda yerel isme sahip olan bu meyve, Avrupa'da ise 'kral meyvesi' adıyla biliniyor. Bunun ismin kökeni, yüzyıllardır hakim süren Çin İmparatorluklarında, liçi gibi besleyici meyvelere yalnızca soylu sınıfının erişiminin olmasına dayanıyor.

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • C vitamini ve antioksidan kaynağıdır
  • Bağışıklığı güçlendirir
  • Cilde iyi gelir
  • Karaciğer sağlığını destekler
  • Kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir
  • Serbest radikallerle mücadele eder

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN