Bunu tüketen sizi değil alzheimerı unutuyor! Beyni gençleştiriyor, alzheimer riskini azaltıyor

Bunu tüketen sizi değil alzheimerı unutuyor! Beyni gençleştiriyor, alzheimer riskini azaltıyor

Son yıllarda gitgide artış gösteren Alzheimer hastalığına karşı uzmanlardan önlemlerde peş peşe geliyor. Bu besinleri tüketenler değil sizi alzeimeri hayatından siliyor. Hemen tüketin beyniniz gençleşsin. İşte alzheimeri önleyen o gıdalar…

Beyin hücrelerinin yenilenme sürecini hızlandıran besinler aynı zamanda Alzheimer hastalığına karşı da koruma sağlıyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bazı besinlerin daha sık tüketilmesinin hafıza problemlerine ortadan kaldırdığı ortaya çıktı. İşte alzheimerı önleyen belli başlı gıdalar…

ALZHEİMER ÖNLEYEN GIDALAR

kakao-yagi.jpg

KAKAO: Beyin fonksiyonlarını arttıran ve hücre yenilenmesini hızlandıran bir besin maddesi olan kakao zengin bileşenlere sahiptir. Yapılan araştırmalar kakaonun alzheimer hastalığına karşı koruyucu olduğunu gösteriyor.

keten-tohumu.jpg

KETEN TOHUMU: Omega 3 açısından zengin olan keten tohumu beyin sağlığını destekleyerek vücudun ihtiyaç duyduğu bileşenleri karşılamaktadır. Hafıza sorunu yaşayan kişilerin keten tohumu tüketmesi bu sorunu da ortadan kaldıracaktır.

kusburbu.jpg​​​​​​​

KUŞBURNU: En zengin C vitamini deposu olarak bilinen kuşburnu düzenli olarak tüketildiğinde unutkanlık ve halsizlik gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

yaban-mersini.jpg

YABAN MERSİNİ: Kırmızı ve mor meyvelerin antioksidan açısından zengin olduğu bilinirken bu açıdan en yararlı besinlerden biri de yaban mersini oluyor. Bilişsel fonksiyonların iyileşmesine katkı sağlayan yaban mersini hamileyken tüketildiğinde bebeğin gelişimine de katkı sağlamaktadır.

brahmi.jpg​​​​​​​

BRAHMİ: Hint mutfağına ait bir lezzet olan brahmi hafızayı güçlendirirken sinir sistemine sağlıklı bir şekilde çalışmasını da sağlamaktadır.

ginseng.jpg

GİNSENG: Uzak doğuda sıkça kullanılan en önemli besin maddelerinden biridir Ginseng oluyor. Dikkat ve odaklanma sorunlarını kökten çözen Ginseng hafıza problemleri gibi şikayetlerin doğal ilacı olarak bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN