Yüzyılın en korkulan hastalığı olan kansere karşı bu besinle korunabilirsiniz. Kanserin devası bu mucize bitki DNA yapısını yenileyerek vücudu hastalıktan bertaraf ediyor. İşte şifa kaynağı o besin ve tüm faydaları...
Vücuttaki hücrelerin anormal çoğalışı ile ortaya çıkan kanserin pek çok türü var. Özellikle kolon, meme ve yumurtalık kanserlerine karşı mucize bir besinin koruma sağladığı gözlendi: Zencefil.
Antik çağlardan beri tıbbi alanda kullanılan zencefilin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Fitokimyasallar açısından zengin olan zencefil, vücutta biriken toksinleri atarak kansere karşı etkin bir koruma sağlıyor.
Daha pek çok faydası bulunan bu mucize besini gelin yakından tanıyalım...
GERÇEK BİR 'KANSERSAVAR'
Zencefil içerisinde yer alan gingerolun maddesi, antioksidan etkisiyle vücudun serbest radikallerden kurtulmasına yardımcı olarak kanser riskini azaltıyor.
Minnesota Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucu bu mucizevi besinin, kolon kanserinin dışında, mide, meme ve yumurtalık kanserlerini önlemede etkili olduğu ortaya konulmuştur. Fakat bu besini tüketmeden önce herhangi bir alerjik reaksiyona karşı mutlaka bir uzman görüşü almayı ihmal etmeyin.
ZENCEFİLİN YAN ETKİLERİ VAR MI?
Mide sorunları
Ağızda tahriş
Gaz ve şişkinlik
Tansiyon düşüklüğü
Kan sulandırması nedeniyle kanama sorun.
ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?
Manavdan alacağınız taze kök zencefil veya market ve aktarlardan alacağınız toz zencefille bitki çayı yapabilirsiniz. Zencefil çayı yapmak için kök zencefilleri dilimleyip sıcak su koyduğunuz fincan içine atabilir, üzerine limon ve bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Aynı işlemi toz zencefille de yapabilirsiniz. Dilerseniz bu içeceği soğutarak yaz aylarında da tüketebilirsiniz.
Sıcak süte eklediğiniz toz veya taze zencefille de özellikle kış aylarında zencefilin şifasından faydalanmanız mümkün.
KİMLER ZENCEFİL TÜKETMEMELİ?
Sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler
Bağırsak hastaları
Mide rahatsızlıkları olan kişiler
2 yaşın altındaki çocuklar
Kan sulandırıcı kullanan kişiler
Tansiyon hastaları
Anneler ve hamileler
ZENCEFİLİN SAĞLIĞA OLAN DİĞER FAYDALARI:
AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞİ VAR
Zencefil, içerisinde bulunan gingerol adlı bileşik sayesinde vücuttaki iltihaplanmaları azaltıyor ve ağrıları dindirmeye yardımcı oluyor. Özellikle taze zencefilde bu etkileri görmek daha olası.
Araştırmalara göre zencefil tüketimi özellikle de kadınların adet ağrılarını azaltmada etkili.
MİDE BULANTISINA İYİ GELİYOR
Zencefil, mide bulantılarını hafifletmede oldukça etkili bir yöntem. Özellikle de hamileliğin ilk aylarında görülen ve ameliyat sonrası yaşanan bulantıları azaltmada zencefilden faydalanabilirsiniz.
KALP SAĞLIĞINI KORUYABİLİR
Zencefil kalp ve damar sağlığını korumada oldukça başarılıdır. Bu mucize besin, kan basıncını iyileştirebilir, kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE YARDIMCI
Antioksidanlar açısından oldukça zengin olan zencefil, vücudu zararlı bakteri ve mükroplara karşı koruyabilir, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİBE İYİ GELİYOR
Zencefil, üst solunum yolu hastalıklarına neden olan virüslere karşı savaşmada oldukça etkindir. Özellikle de soğuk algınlığını ve gribe karşı çok faydalı bir besindir. Bununla beraber, öksürüğü önleyebilir.
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri olan zencefil, balgam söktürücü etkisiyle ciğerleri açabilir.
KANSER NEDEN OLUR?
Kanserin bilinen kesin bir nedeni yok. Ancak araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre ortaya çıkmasını sağlayan etkenler yadsınamaz. Bu etkenlerin arasında genetik yatkınlık ve çevresel faktörler yer alıyor.
Sigara ve alkol kullanımı, güneş ışınlarına ve yüksek radyasyona maruz kalma en büyük etkenler arasında. Bununla beraber hava kirliliği, kötü beslenme alışkanlıkları da kanserin en büyük etkenleri arasında.
KANSERE KARŞI KORUYAN YÖNTEMLER:
Kabuklu yenilen meyveleri, kabuğu ile beraber tüketin.
Çavdar, tam buğday ekmeği, bulgur gibi tahılları sofranızdan eksik etmeyin.
C vitamini içeren besinlere öğünlerinizde yer verin.
Sebze yemeklerini kendi suyunda, buharda veya az suda pişirin.
Besinlerin saklama koşullarına mutlaka dikkat edin. Bozulma belirtileri gösteren ürünleri tüketmeyin.
Hazır satılan gıdaların etiketlerini kontrol edin ve zararlı içeriklerden kaçının.
Alkol tüketimini kesin.
Spor yapmayı asla ihmal etmeyin! Haftada 3 gün en az 30 dakika boyunca yürüyüş, bisiklet, yüzme vb. gibi egzersizler yapın. Spor yapmayı alışkanlık haline getirin.
İdeal vücut ağırlığınızı koruyun.