Bardak bardak içiyorduk faydasız çıktı! Ünlü doktordan süt içmeyin uyarısı: Diyabet yapıyor, romatizmayı artırıyor

Neredeyse herkesin evinde olan ve sık sık tüketilen o içecek hakkında tüm bildiklerinizi unutun. Uzman doktor o içecekle alakalı tüm gerçekleri anlattı. Özellikle çocuklarda hastalık riski taşıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Doç. Dr. Oytun Erbaş, yayınladığı bir videoda süte ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Birçok kişinin faydalı olarak bildiği ve sık sık tükettiği sütün altında yatan bazı gerçekler duyanları oldukça şaşırtacak nitelikte. Öyle ki fazla süt tüketimi özellikle de çocuklarda ciddi hastalıkların önünü açabiliyor. İşte ünlü doktorun açıklamaları…

yeni-proje-004.jpg

FAYDALI SANIRKEN ZARARLI ÇIKTI

GZT’de yer alan bir videoya göre Doç. Dr. Oytun Erbaş, süt tüketimine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Süt yüzde 90’ı su olan bir şey. Ama içinde kalsiyum, protein var. Bunun yanı sıra sütün içinde kazein var ve bu insana yabancı bir protein. Kazein alerji yapan bir şey. Sütün 1 yaşından sonra bir yararı yok. 1 yaşına kadar bağırsaklarda laktaz enzimi var. Süt şekeri de laktoz ve o bir yarar sağlıyor. O zaman süt çocuklar içindir diyebiliriz bir yaşına ya da bir buçuk yaşına kadar.

yeni-proje-1-006.jpg

Arada sırada ben de bir bardak süt içerim. Ama süt yerine yoğurt ve peynir tüketmek yani fermente gıda tüketmek daha iyidir. Her zaman şunu söylerim ki, günde yarım litreden fazla inek sütü içmek iyi bir şey değildir. Çünkü o ineğin sütüdür. İnek sütü, çocuklara diyabet, şeker hastalığı, MS gibi birçok hastalık riskini artırıyor. Hatta romatizmal hastalıkları bile artırıyor. O yüzden günde bir bardak süte varım o da zevk için 200 ml.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN