Babaanne ve dedesinde fark edip geliştirdi, binlerce kişiye kolaylık oldu! Sadece telefona indirmek yetiyor

Babaanne ve dedesinde fark edip geliştirdi, binlerce kişiye kolaylık oldu! Sadece telefona indirmek yetiyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi Furkan Güneş, TÜBİTAK desteğiyle Akıllı İlaç Takip Sistemi geliştirdi. Babaannesini ve dedesini gözlemledikten sonra bir ayrıntı fark eden Güneş,

Kovid-19 pandemisi sırasında babaannesi ve dedesinin ilaçlarını eksik ya da yanlış kullandığını fark eden Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Furkan Güneş, bu sorunu çözmek için TÜBİTAK desteğiyle "Pupill Health: Akıllı İlaç Takip Sistemi"ni geliştirdi. Mobil uygulama olarak tasarlanan sistem, ilaç takibinde devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor.

yeni-proje-41.jpg

İLAÇ TAKİBİNDE DEVRİM YARATACAK PROJE

Pandemi döneminde, yaşlı aile üyelerinin ilaçlarını düzenli kullanmadığını fark eden Furkan Güneş, ilaç kullanımında karşılaşılan genel sorunları çözmek amacıyla çalışmalara başladı. Atatürk Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan akademisyenlerle işbirliği yapan Güneş, Akıllı İlaç Takip Sistemi’ni geliştirerek, hem TÜBİTAK’tan birincilik ödülü hem de girişimcilik desteği aldı.

yeni-proje-42.jpg

MOBİL UYGULAMA İLE İLAÇ TAKİBİNİ KOLAYLAŞTIRMA

Sistem, mobil uygulama aracılığıyla çalışıyor ve kullanıcıların ilaçlarını zamanında almasını sağlamak için cep telefonlarına uyarı ve alarm gönderiyor. Bu sistemin bir yıl içinde piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Özellikle Alzheimer, demans ve kronik hastalıklara sahip bireyler için tasarlanan uygulama, hasta yakınlarının ilaç takibi yükünü hafifletirken, doktorlara tedavi planlarını daha etkin bir şekilde yürütme imkanı sunacak.

yeni-proje-43.jpg

İLAÇ İSRAFINI ÖNLEYEREK EKONOMİYE KATKI

Güneş, sistemin ilaç israfını azaltarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti. TÜBİTAK ortaklığıyla gerçekleştirilen bu proje, ilaç takip alanındaki eksiklikleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Piyasaya çıktıktan sonra hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda önemli bir pazar payına sahip olacağına inanan Güneş, projenin sağlık sektöründe önemli bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Furkan Güneş’in geliştirdiği Akıllı İlaç Takip Sistemi, ilaç kullanımındaki yaygın sorunları çözerek, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve hasta güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN