Antik Yunan’dan gelen 3 bin yıllık şifa! Ağız kokusu, sindirim sorunu… Tek bir damlasıyla derdinize derman oluyor

Antik Yunan’dan gelen 3 bin yıllık şifa! Ağız kokusu, sindirim sorunu… Tek bir damlasıyla derdinize derman oluyor

Doğal yağlar, insan sağlığı için güçlü bileşikleri olan en şifalı kaynaklardandır. Bu doğal yağlar sağlığımızı güçlendirirken aynı zamanda bazı sağlık sorunlarına da şifa olur. O yağlar arasında yer alan bu yağ da Antik Yunan’dan gelen 3 bin yıllık şifa kaynağı. İşte, tek bir damlasıyla derdinize derman olan o yağ…

Kakule yağı, kakule bitkisinin tohumlarından elde edilen yağ çeşididir. Bu yağ yüzyıllardır birçok kültürde tıbbi ve kozmetik amaçla kullanılmıştır. Kakule yağı, antioksidanlar ve diğer biyoaktif bileşenler içermektedir. Temel yağ asitleri içinde oleik asit, linoleik asit ve palmitik asit gibi önemli ögeler içermektedir.

Aynı zamanda kakule yağı; magnezyum, kalsiyum demir mineralleri ve E vitamini de içermektedir. Tarih boyunca kakule yağı geleneksel sağlık ve cilt sağlığı için tercih edilmiştir. Peki, yüzyıllardır kullanılan kakule yağının faydaları nelerdir? İşte cevabı…

KAKULE YAĞININ FAYDALARI

Kakule yağının en bilinen faydası sindirim sistemine sunduğu faydalardır. Sindirim enzimlerinin salgılanmasına destek olan bu yağ sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca kakule yağ gaz sorunlarının da hafiflemesini sağlar. Sindirim yollarındaki enfeksiyonu azaltan kakule yağı, bağırsak sağlığının da iyileşmesine destek olur.

kakule-yagi-faydalari-1.jpg

Antioksidan özellikleri bulunan kakule yağı, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyarak, hücrelerin hasar almasını önler ve bağışıklığı güçlendirir. Kakule yağı aynı zamanda gargara olarak kullanıldığı zaman ağız kokusunu da giderir.

Solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi eden kakule yağı, özellikle öksürüğü hafifletmede etkilidir. Ayrıca kakule yağının aromaterapi alanında da kullanımı yaygındır. Rahatlatıcı bir etkisi vardır ve stresi azaltır, ruh halini dengeler ve zihinsel odaklanmayı artırır.

Masaj yağlarında çok fazla kullanılan kakule yağının, gerginliği azaltarak gevşemeyi sağlayan etkisi de bulunur. Cilt sağlığına da faydalar sunan bu yağ, sivilce, egzema gibi cilt sorunlarının görünümünü azaltır.

EDİTÖRÜN NOTU: Bu haberin amacı genel bir bilgilendirmedir. Herhangi bir olumsuz durum ya da yen etkiyle karşılaşmamak için tüketmeden önce uzmana danışınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN