Rusya'nın tazminat talebine Ankara'dan yanıt gecikmedi

Rusya'nın tazminat talebine Ankara'dan yanıt gecikmedi

Rusya'nın, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi talebine Ankara'dan yanıt gecikmedi. Türkiye, talebin karşılanmayacağını açıkladı.

[Karar]

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov'un, geçtiğimiz ay Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı için Türkiye'nin tazminat ödemesi ve olayın bir daha tekrarlanmaması için garanti vermesi gerektiği şeklindeki açıklamasına Ankara'dan yanıt gecikmedi.

Dışişleri: İhlal olmazsa kriz de olmaz

Türkiye, Rusya'nın talebinin karşılanmayacağını bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'ya tazminat ödenmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bilgiç ayrıca "İhlal olmazsa bir uçak krizi daha yaşanmaz" diye konuştu.

Rusya taleplerde ısrarcı

Gatilov, bugün yaptığı açıklamada "Türkiye tazminat ödemeli, olayın tekrarlanmaması için garanti verilmeli" diye konuşmuştu.

Rusya, daha önce Başkan Putin de dahil olmak üzere üst düzey ağızlardan iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin tazminat ödemesi, resmi olarak özür dilemesi ve Rus uçağını düşürenleri cezalandırması taleplerini öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN