Rusya: Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar değişmeyecek

Rusya: Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar değişmeyecek

Rusya Hükümet Sözcüsü Natalya Timakova, "Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımları değiştirme planlarının olmadığını" söyledi.

 [Karar]

Rusya Hükümet Sözcüsü Natalya Timakova, ülkesinin Türkiye'ye uyguladığı ekonomik yaptırımlarda bir değişiklik yapılmayacağını bildirdi. Reuters'in haberine göre Ria Novosti'ye demeç veren Timakova, yaptırımların esnetileceği şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Rus hükümetinin yaptırımlardan muaf tutulacak şirketlere ilişkin bir yasa tasarısı hazırladığı ve birçok şirketin bu yasadan yararlanmak için lobi faaliyetlerinde bulunduğu şeklinde haberler çıkmıştı.

Rusya, Kasım ayında Türk hava sahasını ihlal eden uçağının düşürülmesi üzerine Türkiye'ye başta turizm ve tarım olmak üzere birçok alanda ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN