İran, Türkiye'den gelen malların Rusya'ya geçişini yasakladı

İran, Türkiye'den gelen malların Rusya'ya geçişini yasakladı

İran hükümeti, Türkiye üzerinden gelen malların Rusya'ya geçişini yasakladı. Yasağa ilişkin kararnamede, İranlı firmalara Rusya'ya Türk ürünlerini ihraç etmeleri halinde Moskova'nın Tahran'a da yaptırım uygulayabileceği uyarısında bulunuldu.

[Karar]

Rusya'nın Türkiye üzerinde uyguladığı ekonomik yaptırımlara İran'dan dolaylı destek geldi. İran Ticaret Bakanlığı, Türkiye'den ithal edilen malların Rusya'ya geçişini yasakladı.

"Yaptırımlar İran'a doğru genişleyebilir" uyarısı

İran'ın resmi ajansı İRNA'da yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan kararnamede, İranlı işadamlarının Rusya ile iyi ilişkilerden yararlanarak iki ülke arasındaki ticareti artırması gerektiği tavsiyesinde bulunulurken, Türkiye'den gelen ürünlerin Rusya'ya geçişinin devam etmesi halinde Moskova'nın yaptırımları İran'a doğru genişletebileceği uyarısında bulunuldu.

"İranlı firmaların Rus pazarında yerleşme şansı var"

Russia Today'in haberinde, nükleer anlaşma sonrası ekonomik yaptırımların kaldırılmasının ardından İran'ın dünya pazarına açılmanın yollarını aradığı belirtildi.

İran hükümetinden bir heyetin yeni ekonomik anlaşmalar için Moskova'da bulunduğu kaydedilen haberde, İran Ticaret Geliştirme Organizasyonu Planlama Başkanı Mina Mernuş'un "İlk olarak ülkemize uygulanan uluslararası yaptırımlar artık kaldırıldı. İkincisi, Rusya'nın geleneksel ticari partnerlerinden bazılarıyla ilişkileri iyi değil, bu da İranlı firmalara Rus pazarında yerleşme şansı veriyor" ifadelerine yer verildi.

Rusya, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Türkiye ile yaşanan uçak krizinin ardından tarım, ticaret, turizm gibi birçok alanda Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN