Rusya: Suriye'deki ateşkes Halep'i kapsamayacak

Rusya: Suriye'deki ateşkes Halep'i kapsamayacak

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'de ateşkes ilan edilecek bölgeler arasında Türkiye'yi yakından ilgilendiren Halep, "Nusra Cephesi militanlarının bulunduğu" gerekçesiyle yer almadı.

[Karar]

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de cumartesi güün başlayacak olan ateşkesin hangi bölgeleri kapsayacağını açıkladı. Açıklamada ateşkesin kapsayacağı bölgeler arasında Halep'in yer almaması dikkat çekti. Rusya, bu vilayette el-Nusra'nın varlığını gerekçe göstererek ateşkesin uygulanmayacağını açıkladı.

İdlib, Şam, Hama ve Humus'ta muhalifler ile rejim güçleri 27 Şubat'tan itibaren çatışmaları durduracak. Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçleri de ateşkese katılacak. IŞİD, Nusra ve bağlantılı gruplar ise ateşkeste yer almayacak. Esad ve Rusya'nın, Nusra'nın varlığını gerekçe göstererek saldırılara devam etmesi, ateşkesin geleceği açısından endişe yaratıyor. 

16-02/25/suriyeharita2016_26subat_crop.jpg

Esad güçleri ve PKK'nın Suriye kolu PYD, son bir ayda Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yaptıkları saldırılarda önemli yerleri ele geçirmişti.

'Esad önemli değil'

Öte yandan Rusya, Suriye'deki önceliğinin Esad'ın iktidarda kalması olmadığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ve Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Esad'a değil, terörle mücadeleye destek verdiklerini söyledi.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN