22 Eylül 2024 Pazar
Altın 2874.384 %0.02
BIST 9900.25 %0,76
Dolar 34.0921 %0.07
Euro 38.0411 %0.01
20°
İstanbul
Bulutlu

Rusya Azez'e balistik füze attı: 6'sı çocuk 10 ölü

Rusya Azez'e balistik füze attı: 6'sı çocuk 10 ölü

Rusya, Halep'in ÖSO kontrolündeki Azez ilçesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 6'sı çocuk en az 10 kişi öldü. Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Hazar Denizi'ndeki üsden Azez'e balistik füze attığını açıkladı.

Rus ordusu, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine 10 hava saldırısı düzenledi. İlçe merkezindeki çocuk ve kadın doğum hastanesinin yakınlarına iki füze düştü.

Bölgeden alınan bilgilere göre saldırıda en az 10 kişi öldü. Ölenlerden 6'sının çocuk olduğu bildiriliyor.

Reuters'e konuşan bir Türk yetkili, hayatını kaybeden sivil sayısının 14'ün üzerinde olduğunu söyledi. 

Ayrıca, ilçenin doğusunda IŞİD'in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığına da işaret eden yerel kaynaklar, hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiğini ifade etti.

Davutoğlu: Rusya Azez'e balistik füze attı

Başbakan Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Yatseynuk ile ortak basın toplantısında Rusya'nın Azez'e yönelik saldırısı hakkında konuştu. Davutoğlu, "Biz burada görüşmeleri sürdürürken dahi Rusya, Hazar'dan atıldığı düşünülen balistik füzeyle Azez'de okul ve hastaneyi vurdu, çok sayıda çocuk ve sivil hayatını kaybetti" dedi.

Yaralılar Kilis'e getirildi

Azez ve yakınlarındaki sivil yerleşim bölgelerine yönelik hava saldırılarında yaralananlardan 10'u çocuk 35 kişi, Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirilerek ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 2'si hayatını kaybetti. Bazılarının sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Azez ilçesine bağlı Yazıbağları Türkmen köyü yakınlarından sabah saatlerinde gelen uçak ve bomba sesleri, Kilis merkezinden de duyuldu. Seslerin ardından bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü.

KİLİS/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN
YUKARI