Reuters: Türkiye, Esad'lı geçiş sürecini kabul etti

Reuters: Türkiye, Esad'lı geçiş sürecini kabul etti

Amerikan Reuters ajansı, Türkiye'nin, Esad'ın yönetimden ayrılacağı garantisi karşılığında Suriye'de altı aylık geçiş döneminde ülkenin başında kalmasını kabul ettiğini öne sürdü.

Reuters ajansı, Suriye krizinin siyasi çözümü kapsamında Türkiye'nin Esad'lı geçiş sürecini kabul ettiğini öne sürdü. Ajansın adı açıklanmayan iki Türk yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, Türkiye'nin, Beşar Esad'ın altı aylık geçiş süreci boyunca sembolik olarak cumhurbaşkanlığında kalmasını kabul ettiği belirtildi.

Esad'ın ayrılacağı garantisini aldık

Bir yetkilinin "Esad'ın yönetimden ayrılması için bir plan üzerinde çalışmalar sürüyor. Esad'ın altı ay boyunca görevde kalmasını kabul ediyoruz, çünkü ayrılacağına dair bir garanti olacak" şeklindeki sözlerine yer verilen haberde, altı aylık dönemin ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığı, fakat Türkiye'nin ABD ve diğer müttefikleriyle bu konuda anlaştığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN