Portekiz ve Galler EURO 2016 finali için sahada

Portekiz ve Galler EURO 2016 finali için sahada

Euro 2016 yarı final mücadelesinde Portekiz ve Galler takımları bu akşam karşı karşıya gelecekler. Kazanan takım finalde Fransa-Almanya galibi ile eşleşecek.

Euro 2016 yarı final maçında Portekiz ve Galler takımları karşı karşıya geliyorlar. Başlama saati 22:00 olan karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Jonas Eriksson yönetecek. Karşılaşma Lyon Stadı’nda oynanacak. Kazanan takım Fransa-Almanya mücadelesinin galibiyle şampiyonluk için oynayacak.

MUHTEMEL 11'LER

Portekiz: Rui Patrício; Cédric, Fonte, Ricardo Carvalho, Guerreiro; Danilo, João Mário, Adrien Silva, Sanches; Nani, Ronaldo.
Cezalı: William Carvalho
Oynaması şüpheli: Pepe (sakat)
Galler: Hennessey; Chester, Ashley Williams, Collins; Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor; Bale, Robson-Kanu.
Cezalılar: Davies , Ramsey

TARİHLERİNDE İLK DEFA

Portekiz ve Galler tarihlerinde ilk defa uluslararası bir turnuvada karşı karşıya gelecekler. Portekiz Euro 2004’te yakaladığı final başarısını bu turnuvada tekrarlamak istiyor. Kaşifler 2004’te Yunanistan’a 2-1 yenilerek şampiyon olma fırsatını elinden kaçırmıştı.

Portekiz, finallerde oynadığı maçlarda 90 dakikada hiç galibiyet alamadı. Hırvatistan’ı son 16 turunda uzatma dakikalarının sonunda bulduğu golle deviren Portekiz, Polonya’yı penaltı atışlarında devirerek son 4’e kadar geldi.
Tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonalar’ında yarı final heyecanı yaşayan Galler takımı en büyük derecesini 1958 Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıkmakla başarmıştı. Grup aşamasında sadece İngiltere kaybeden Gareth Bale ve arkadaşları, kalan 4 maçında galip gelerek yarı finale kadar gelmeyi başardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN