Pau Gasol'den Rio için önemli uyarı

Pau Gasol'den Rio için önemli uyarı

İspanyol basketbolcu Gasol, "Rio'ya seyahat edecek sporcuların, taraftarların ve diğer profesyonellerin güvenlik ve sağlığını garanti eden tüm önlemler alındı mı? Yoksa tüm dünyadaki milyonlarca insanın sağlığı, ekonomik çıkarlara mı tercih ediliyor?" sorusunu sordu.

NBA'de Chicago Bulls forması giyen İspanya Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Pau Gasol, zika virüsünden dolayı 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp katılmama konusunda kararsız olduğunu söyledi. Ülkesinin El Pais gazetesi için "Olimpiyat rüyası veya sağlık kâbusu" başlıklı bir yazı kaleme alan Gasol, 8 ay sonra ABD'den İspanya'ya geldiğinde zika virüsünün "Avrupa'da çok az konuşulduğunu gördüğünü ve bundan şaşkınlık duyduğunu" ifade etti.

KİMSE TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL

Zika virüsünün ABD kamuoyunda ciddi şekilde tartışıldığını vurgulayan ünlü basketbolcu, "Virüs hakkında çok az şey biliyoruz ve bu tehdit bizleri yeterince endişelendirmiyor. Zika yeni bir şey değil, çok ciddi bir tehdit. Bir yıldan fazladır 60 kadar ülkede görülen, gerçek bir virüs" yorumunda bulundu.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI MI?

NBA'de 2 kez kazandığı şampiyonluğu yanı sıra milli takım formasıyla da dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan Gasol, olimpiyatları düzenleyen yöneticilere de seslenerek, "Rio'ya seyahat edecek sporcuların, taraftarların ve diğer profesyonellerin güvenlik ve sağlığını garanti eden tüm önlemler alındı mı? Yoksa tüm dünyadaki milyonlarca insanın sağlığı, ekonomik çıkarlara mı tercih ediliyor?" sorularını yöneltti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN