Paris’teki terör saldırılarında öldürülen teröristler henüz defnedilmedi

Paris’teki terör saldırılarında öldürülen teröristler henüz defnedilmedi

Paris saldırıları gerçekleştiren ve operasyonlarda öldürülen teröristlerin defin işlemleri henüz tamamlanamadı. 19 teröristten 10'u defnedilirken 9 teröristten 5'i için defin izni belediyelerce henüz verilmedi.

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan 13 Kasım ve 18 Kasım’daki terör saldırılarında ölen teröristlerin defin işlemi sorun olmaya devam ediyor. Şu ana kadar 10 teröristten sadece biri defnedildi. Yetkililer geri kalan 9 teröristten 5’i için defin izni vermesine rağmen belediyelerin itirazı yüzünden bu kişilerin cenazeleri hala toprağa verilemedi.

Tepkiden çekiniyorlar

Belediye başkanları, genelde seçmenlerinin tepkisinden çekinerek ve farklı gerekçeler öne sürerek teröristlerin kendi belediye sınırları içindeki mezarlıklarda gömülmelerini istemiyor.

Şu ana kadar Paris’teki konser salonu Bataclan’da üzerindeki bombayı patlatarak kendisi ile birlikte çok sayıda kişinin ölümüne yol açan Samy Amimour isimli teröristin cenazesi Paris yakınlarındaki Seine-Saint-Denis banliyösündeki mezarlıkta büyük bir gizlilikle defnedilebildi.

130 kişi hayatını kaybetmişti

Paris’te 13 Kasım’da 6 farklı noktaya düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybederken, 350 kişi yaralanmıştı. Bu terör saldırılarında bazıları üzerlerinde patlattıkları bombayla, bir kısmı ise polis müdahalesi sonucu 7 terörist ölmüştü.

Polis, 18 Kasım’da saldırılara katılan iki terörist ve bu kişilerden birinin kuzeninin bulunduğu eve baskın düzenlemiş ve operasyonda bu kişiler ölü geçirilmişti.

PARİS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN