Paris saldırılarını Abdelhamid Abaaoud'un planladığı açıklandı

Paris saldırılarını Abdelhamid Abaaoud'un planladığı açıklandı

Fransız yetkililer, Paris saldırılarını Abdelhamid Abaaoud adlı Belçika vatandaşının planladığını açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 132 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıların "beyni" belli oldu. AP ajansı, Fransız yetkililere dayanarak verdiği haberde saldırıların Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud tarafından planlandığını açıkladı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls da Paris saldırılarına ilişkin devam eden soruşturmalara dair açıklamalarda bulundu.

“Saldırılar Suriye'de planlandı ve organize edildi” diye konuşan Valls, yetkililerin Fransa ve diğer Avrupa ülkelerine yönelik yeni saldırıların planlandığına inandığını ifade etti.

Başbakan, Abdelhamid Abaaoud'un Suriye'de bulunduğunu ve saldırıları buradan planladığını söyledi.

Tek bir grupla değil, bir “terörist ordusuyla” uğraşıyoruz

Fransa'nın tek bir terörist grupla değil, “bir terörist ordusuyla” uğraştığını belirten Valls, bugün sabah saatlerinde şüphelilere yönelik pek çok baskın gerçekleştirildiğini kaydetti. Başbakan baskınlardan birinde bir roketatar ele geçirildiğini açıkladı.

Uzmanlar, Paris saldırganlarının kullandığı bombalı yeleklerin son derece profesyonel biçimde hazırlandığını açıklamıştı. Daha önceden Avrupa'da yapılan saldırılarda militanların bombaları sırt çantalarında taşıdığı belirtilirken, bu saldırıyı gerçekleştiren militanların tamamında aynı tipte bombalı yelek bulunuyordu.

Bir gecede 168 baskın

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün gece boyunca 168 baskın gerçekleştirildiğini, baskınlarda 104 kişinin ev hapsinde tutulmasına karar verildiğini açıkladı.

Fransız polisinin, saldırıları gerçekleştiren ekipten hayatta kalan tek kişi olan Abdeslam Salah'ın içinde bulunduğu aracı kimlik kontrolü için durdurduğu, fakat sonra bıraktığı açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN