Paris Başsavıcısı: Ölü sayısı 129'a yükseldi, 352 kişi de yaralı

Paris Başsavıcısı: Ölü sayısı 129'a yükseldi, 352 kişi de yaralı

Paris Başsavcısı saldırıdan sonra açıklamalarda bulundu. Paris Savcısı Françoıs Molins saldırıda 129 kişinin öldüğünü açıkladı. Molins saldırılarda 352 kişinin yaralandığını da belirtti.

Paris Savcısı, 'İç güvenlik birimlerimz yoğun bir biçimde çalışma yürütüyorlar. Saldırılarda hayatını kaybedenler ve yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dilkelerimi iletmek isterim. Şimdiye kadar 129 kişi hayatını kaybetti. Şuanlık bunu söyleyebilirim, 352 kişi yaralı ve 99 kişinin durumu krtik' dedi.

Savcının açıklamalarından satırbaşları

'Paris yargı polisinin terörle mücadele tim aylaydır vatandaşlarımız için çalışmalarını yogunlaştırdı. Saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletirim.

"Siyah Seat marka araçla saldırı"

Siyah Seat marka araçla saldırıyı gerçekleştirdiler. 10 kişi barda hayatını kaybetti.21.32'de 2. bir saldırı yapıldı. 5 kişi öldü, 8 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu aradaki saldırıda da yine Siyah marka Seat araba ile olay mahalline gelip saldırıyı gerçekleştirdiler'

"3 farklı terörist ekibi tespit ettik"

'3 farklı terörist ekibi olduğunu tespit ettik. Bu kişilerin operasyona maddi destek sağlayanları ve planlayıcıları tespit edeceğiz. 21.20'de stadın önünde kendini patlatan kişinin Suriye vatandaşı olduğu öğrenildi. Kalaşnikof silah kullandıklarını tespit ettik'

"7 terörist öldürüldü"

Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, Paris'te dün akşam meydana gelen terör saldırılarında 7 teröristin öldüğünü, teröristlerin üç ekip halinde koordineli hareket ettiğini bildirdi.

Saldırganların bilgileri

Savcı Molins, konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini, saldırganın poliste sabıkası bulunduğunu ve 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunu açıkladı.

Stade de France'daki saldırılardan birini gerçekleştiren canlı bombanın yanında, 1990 doğumlu bir kişiye ait Suriye pasaportunun bulunduğunu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN