NATO, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker göndermesine karşı

NATO, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker göndermesine karşı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suudi Arabistan'ın IŞİD'le mücadele için Suriye'ye asker gönderme konusundaki açıklaması için "yerel güçleri eğitmek ve bölge hükümetlerini desteklemenin uzun vadede asker göndermekten daha iyi çözüm olduğu" yorumunda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın "Suriye'ye kara gücü göndermeye hazırız" şeklindeki açıklamalarına da değindi.

Suudi Arabistan ve bazı bölge devletlerinin konuya dair açıklamaları ve NATO üyesi Türkiye'nin olası desteğiyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"NATO ve Koalisyon olarak yapmamız gerekenin, IŞİD ve teröristlerle savaşabilmeleri ve istikrarı sağlayabilmeleri için yerel kapasite inşa etmek, yerel asker ve güçleri eğitmek ve bölge hükümetlerini desteklemek olduğuna inanıyorum. Bunun, uzun vadede dışarıdan asker sevkinden daha iyi çözüm olduğunu düşünüyorum."

NATO'nun Türkiye'ye olan desteğinin altını çizen Stoltenberg, aralık ayında aldıkları kararla Türkiye'nin hava savunma kapasitesini güçlendirdiklerini hatırlattı.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN