Yıldız Holding’in "Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar" sergisi Kayseri’de açıldı

Yıldız Holding’in "Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar" sergisi Kayseri’de açıldı

Yıldız Holding'in "Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar" sergisi, Kayseri Arkeoloji Müzesi’nde sanatseverlerle buluşarak geleneksel İslam sanatının nadide hüsn-i hat eserlerini 28 Ekim - 16 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak sunuyor. Açılış töreninde önemli isimler bir araya gelirken sergi, Türkiye’nin farklı illerinde devam eden sanatsal buluşmaların bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Yıldız Holding’in İslam Eserleri Koleksiyonu, "Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar" sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Bursa’daki açılışının ardından Kayseri Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen bu nadide hüsn-i hat eserleri, 28 Ekim - 16 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Açılış törenine Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç gibi önemli isimler katıldı.

sergi-ic-1.jpg

Yıldız Holding, sanatı geniş kitlelerle buluşturma hedefiyle Türkiye’nin farklı illerinde sergiler düzenlemeye devam ediyor. "Konuşan Yazılar" adlı sergiyle Bursa, Ankara, Konya ve Edirne’de yoğun ilgi gören Yıldız Holding, bu sefer geleneksel İslam Sanatı’nın en güzel örneklerini bir araya getirdi. Sergi, Hâfız Osman, Sultan III. Ahmed, Mahmud Celâleddin Efendi ve günümüzün önemli hattatları gibi birçok üstat ve sanatçının eserlerini içeriyor.

Hulusi Akar, açılışta yaptığı konuşmada, "Medeniyetimizin çok seçkin sanatçıları ve eserleri bulunmakta. Yıldız Holding’in bu eserleri ülkemize ve dünyaya tanıtma konusundaki çabalarını takdir ediyorum," dedi.

sergi-ic-2.jpg

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Taşkın, serginin toplumun ortak paydada buluşmasına vesile olacağını belirterek, "Sanatın birleştirici gücü sayesinde Kayseri’de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Eserlerimizi ülkemizin dört bir yanına taşımaya devam edeceğiz," diye ekledi.

Bu etkileyici sergi, Kayseri’de her gün 09.30-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sanatseverler, bu eşsiz yazıların manevi zenginliğini keşfetmek üzere sergiye davet ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN