Türk edebiyatının acı kaybı: Yazar ve şair Afşar Timuçin hayatını kaybetti

Türk edebiyatının acı kaybı: Yazar ve şair Afşar Timuçin hayatını kaybetti

Türk edebiyatının önemli isimlerinden, yazar ve şair Afşar Timuçin, 85 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

Yazar ve şair Afşar Timuçin, 85 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Timuçin, "Böyle Söylenmeli Bizim Türkümüz", "Gece Gelen Eski Dost" ve "Denizli Pencere" gibi öykü, şiir ve roman türünde eserleriyle tanınıyordu.

Hayal Yayınları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birlikte çalışma imkanına eriştiğimiz değerli ağabeyimiz, yazar, şair, çevirmen ve filozof Afşar Timuçin'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

CENAZE BİLGİLERİ

Bulut Yayınları'ndan alınan bilgiye göre, Afşar Timuçin'in cenaze namazı 28 Temmuz Pazar günü Ataköy'de kılınacak ve ardından Zincirlikuyu'daki aile mezarlığına defnedilecek.

54646.jpg

AFŞAR TİMUÇİN KİMDİR?

PEN şiir ödüllü usta edebiyatçı, 1939'da Manisa'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde başladığı yüksek öğrenimini 1967'de tamamlamak üzere Kanada'ya gitti. Montreal Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1970'de İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını yaptı.

1968–1970 yılları arasında Fransızca üzerine eğitim verdi. 1981 yılında doçent, 1992 yılında profesör olan Timuçin, bir süre Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanlığı görevini yürüttü ve 2006 yılında emekli oldu.

44465.jpg

Timuçin'in Ataç, Dönem, Milliyet Sanat, Papirüs, Soyut, Yazko, Yelken, Yeni Edebiyat, Yeni Ufuklar ve Varlık dergisinde şiirleri yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN