Mitoloji Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Mitoloji Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Urla'da, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’nde gerçekleştirilen II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali ödül töreni, sanatseverleri bir araya getirdi. Tören, Toygar Köse’nin sunumuyla gerçekleştirildi ve senaryo yarışmasının kazananları ile Mergen ve Ülgen ödülleri sahiplerini buldu.

TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenen festival, yazar Gülşah Elikbank’ın direktörlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirildi. Bu yılki festivalin ödül törenine birçok davetli katıldı.

Mergen (Bilgelik) ödülü, arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a verildi.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Alev Parsa, bu ödülün festival komitesi tarafından Özdoğan’a takdim edildiğini duyurdu. Prof. Dr. Özdoğan, Anadolu neolitik kültürü üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor ve Trakya bölgesindeki önemli arkeolojik kazılara imza atmış durumda.

yeni-proje-1-002.jpg

Ülgen (İyilik) ödülü ise Dr. Ercan Kesal’a verildi.

TÜMAV Başkanı Filiz Ulusoy, festivalin mitolojiyi gün yüzüne çıkaran yapısıyla dikkat çektiğini belirtirken, Kesal da iyiliğin günümüzdeki önemine vurgu yaparak bu ödülü almakta mutluluk duyduğunu ifade etti. Senaryo yarışmasında ise birinciliği "Bebe Mezarlığı" adlı senaryosuyla Ali Uygur Selçuk kazandı.

whatsapp-image-2024-10-08-at-16-12-36.jpeg

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, Gain TV işbirliğiyle verilen 50 bin TL değerindeki senaryo ödülünü açıkladı ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN