Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali 9. kez sinemaseverlerle buluşuyor!

Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali 9. kez sinemaseverlerle buluşuyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli ve Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali, 2-9 Kasım tarihleri arasında 9. kez sinemaseverlerle buluşacak. AKM Yeşilçam Sineması'nda gerçekleşen basın toplantısında festivalin bu yılki teması, etkinlikleri ve ödülleri açıklandı.

Bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali, sinema dünyasını ve sinemaseverleri bir araya getirmek için kapılarını açıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği ve Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen festival, 2-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin başvuruları ise bugün itibariyle başladı.

Festival Başkanı Aşkın Özcan, sinemanın özgürlüğünü ve özgünlüğünü savunan tüm sinemaseverleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, bu yıl festivali Filistin ve Gazze'ye adadıklarını duyurdu. Festival Artistik Direktörü Abdulhamit Güler ise, bu yılın etkinliklerinin ve tasarımının önemli bir bölümünün Ahmet Uluçay'a adandığını söyledi.

BAŞVURULAR 9 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK!

Kısa film yarışmasına katılmak isteyenler başvurularını 9 Eylül'e kadar filmfreeway.com üzerinden yapabilecekler. Yarışmanın yanı sıra festival haftasında söyleşiler, ustalık sınıfları, atölyeler ve film gösterimleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek. Festivalde toplam 175 bin TL değerinde nakdi ve yapım destek ödülü verilecek.

FESTİVALDE ALANINDA BAŞARILI İSİMLER YER ALIYOR

Festivalin danışma kurulunda yönetmen ve senarist Muhammed Furkan Daşbilek, yapımcı Betül Demir, akademisyen Doç. Dr. Mesut Aytekin, yayıncı ve yazar Cevat Özkaya, editör ve yazar Asım Öz yer alıyor. Ön jüri ise yönetmen-senarist Mehmet Nuri Kaya, yönetmen-senarist Nesibe Sena Ayın, yapımcı Elif Daşkaya, yönetmen-senarist Ahmet Duvar ve oyuncu-eğitmen İlter Kapıcı'dan oluşuyor.

Kısa'dan Hisse Kısa Film Festivali, sinema kültürünün yaygınlaşmasına ve genç yeteneklerin keşfedilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Sinemaseverler bu yıl da dopdolu bir festival programı bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN