ABD yerli üretimini korumak için dünyaya ticaret savaşı açarken, Türkiye 'milli gururu' TOGG'un rakibi Çinli üreticilere vergi muafiyeti getirdi. Sağlanan imtiyaz karşılığında Manisa'da fabrika kuracağı söylenen BYD'nin, Çin'de ürettiği araçları Türkiye pazarında satmak için dev gemilere doldurup getirmesi tepki çekti.
FABRİKA KURMAK YERİNE ÇİN'DE ÜRETTİKLERİ GELDİ
ABD, ekonomisini korumak ve yerli üretimi teşvik etmek amacıyla Çin'e yüzde 34, Türkiye'ye yüzde 10 gümrük vergisi uygulaması başlatırken, Türkiye'nin '60 yıllık hayali' TOGG'un rakibi üreticilere vergi muafiyeti uygulamasına yönelik tepki, Çinli BYD'nin binlerce aracını devasa gemiyle getirmesiyle zirve yaptı. TOGG'un önünü kesmemesi için daha önce uygulanan yüzde 40 verginin 'fabrika kurmaları' şartıyla 'sıfırlanması'nın ardından üreticilerin fabrika çalışmalarına hız vermek yerine Çin'de ürettikleri araçları gemilere doldurup getirmeleri dikkat çekti.
'ASRIN KIVILCIMI' PİYASADA RAKİBİNE YENİLDİ
Seçimlerde propaganda aracı olarak kullanılan TOGG için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte fabrika, işte Cumhuriyetimizin yeni asrının ilk kıvılcımı...” ifadelerini kullanmıştı. TOGG'un imtiyazlı rakibi BYD'nin 2025'in ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Türkiye Binek Otomobil Pazarında en çok büyüyen marka olması tehlikenin boyutunu ortaya koydu. Çinli firmanın Manisa'daki inşaat çalışmalarının 2026 ilk çeyreğine kadar tamamlanmasıyla üretime başlaması hedeflenirken, fabrikanın temelinin atılmaması soru işaretlerine yol açtı.
GÖZ GÖRE GÖRE TOGG’A DARBE
Elektrikli araç devleri BYD ve Cherry ile imzalanan yatırım anlaşmalarının ardından devasa bir gemiyle Türkiye’ye 7 bin araç getirildi. Son dönemde Çin firmalarına sağlanan ayrıcalıklar aynı soruyu tekrar gündeme getirdi: Milli gurur diye lanse edilen TOGG bitirilmeye mi çalışılıyor?
Yerli otomobilimiz Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), 29 Ekim 2022 tarihinde görkemli bir törenle banttan indi; ilk satışlar 2023’ün mart ayında yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Anadolu Grubu, BMC, Zorlu Holding ve Turkcell’in ortak girişimiyle Bursa’da üretilen araç, seri üretime geçilmesiyle kısa sürede pazar liderliğine yükseldi. 20024’te en çok satan (30 bin 93 adet) elektrikli otomobil oldu. Yeni seneyle birlikte trafikteki T10X modelinin sayısı, 50 bini geçti. Sedan tarzı T10F’nin de bu ay sonuna doğru pazara sürülmesi bekleniyor. Yeni model, 600 kilometre menzile sahip. 2030 yılına kadar 5 farklı modelde 1 milyon araç üretme vizyonu söz konusu.
TEŞEKKÜR BELGESİ: Ayrıca hükümet, propaganda malzemesi olarak kullandığı TOGG’un alımını kolaylaştıracak kampanyalar düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, araca yönelik boykot çağrılarına sert tepki göstererek “Birçok yerli ve milli markamız gibi TOGG’un da kimi kendini bilmezler, kimi köksüzler tarafından sözde boykot listesine konulmasını aziz milletimizin takdirine havale ediyoruz. Allah’ın izniyle milletimiz, bu ülkede üreten, istihdam sağlayan hiçbir yerli ve milli markayı 3-5 muhterisin faşizan siyasetine yem etmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Erdoğan, geçen hafta Çinli otomotiv devi Chery’nin temsilcilerine teşekkür belgesi verdi. Törende Chery’nin Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı ilan edildi. Buna göre; marka, Samsun’da kurulacak tesislerde, yeni nesil elektrikli araçlar ve parçalarının üretimini gerçekleştirecek. Yıllık 200 bin kapasiteyle kurulacak tesislerde 5 binden fazla kişiye istihdam sağlanacak.
ÇALIŞMALAR NEREDE?: Aynı şekilde bir başka Çinli şirket BYD ile geçen temmuzda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında sözleşme imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında BYD’ye Manisa’da fabrika kurması amacıyla 1 milyon 647 bin metrekarelik alan tahsis edildi. Burada yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi hayata geçirilecek. Ancak TOGG’un önünü kesmemesi için daha önce uygulanan yüzde 40 verginin ‘fabrika kurmaları’ şartıyla ‘sıfırlanması’nın ardından üreticilerin çalışmalarına hız vermek yerine Çin’de ürettikleri araçları gemilere doldurup getirmeleri dikkat çekti. BYD’nin ‘CHANGZHOU’ isimli gemisi dün, 7 bin araçla Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Safiport Limanı’na ulaştı. Şirket ayrıca martta TANG modelini satışa sundu. Böylece Türkiye’ye sunulan model sayısı DOLPHIN, ATTO 3, SEAL U DM-i, SEAL U EV, HAN, SEAL AWD ve TANG ile 7’ye çıktı.
ADIM ADIM PAZARI ELE GEÇİRİYORLAR
Çin menşeli içten yanmalı ve hibrit araçların ek vergisi, 31 Aralık 2024 tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; yüzde 40’tan yüzde 50’ye yükseldi. Ancak elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlar için uygulanan yüzde 40’lık ek vergi oranı sabit kaldı. Türkiye otomotiv pazarında şu 12 Çin markası bulunuyor. Pazar payı, yüzde 8’lerde. 2025’te bu payın artması bekleniyor. Chery, yalnızca 2 yıl gibi bir sürede 100 bin adetlik satışı aştı. Dünya genelinde 2024’te 4 milyondan fazla araç satan BYD ise, ülkemizde daha atılgan bir politika izlemeye başladı. Çin markaları, Türkiye’yi “Avrupa’ya açılan bir kapı” olarak görüyor.
Türkiye'nin ilk yerli arabası DEVRİM'in akıbeti konusunu dillerine dolayıp, CHP'yi yerden yere vuranlar ve o günleri çarpıtarak temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyarak nemalananlar, bu gün alayla valayla üretilip yerli-milli diye lanse ettikleri ancak, sadece zenginlerin satın alıp binebildiği "TOGG"'u Çin arabalarına boğdurmaya çalışıyorlar. Çok yazık, çooook.
Yanıtla (1) (1)ekonomik faaliyetler sonucu elde edilen paranın dini imanı yoksa ekonomik faaliyetlerinde dini imanı yoktur,hatta belki biraz daha ileri gidersek ve para için yürüttüğümüz mantıkla hareket edersek,ekonomik faaliyetlerin millisi,gayrı millisi,sınırları yoktur.o sebeple boşu boşuna yok tog yok,milli ve yerli vb söylemlerde bulunmayalım.hem neredeyse % 70 i ithal olan bir malın neresi yerli ve milli oluyor.ondan çok daha büyük oranda hatta %90 lar seviyesinde bu ülkede üretilen yabancı markalar var
Yanıtla (1) (0)Habercilikte yalan için sınır tanımıyorsunuz henüz vergi indirimi falan olduğu yok Tok üretimi etkilememesi için fiyatların TOGG'dan aşağı tutulmaması için vergi indirimi söylendiği gibi uygulanmıyor meselenin iç yüzünü BYD bayilerine gidip bir zahmet öğrenebilirsiniz.
Yanıtla (4) (2)Varyang adlı gemi boğazlarım geçmesi karşılığında turist gondereceklerdi
Yanıtla (2) (0)ÇİN BIZI IKINCI KANDIRMASI VARYANG ADLI GEMI ICIN TURIST GONDERECEKLERDI
Yanıtla (1) (0)Bu ülkeyi yönetenler aklını başına alsın çin deki uretilenle turkiyedeki üretilen ürünlerin maliyeti neredeyse yarı yarıya milli ürünü yaşatmak için kesinlikle koruma ltina alınmalı Çinlilerin bu pazari ele geçirmelerini müsadere edilmemeli.Ak partinin en iyi yaptığı şey bi işi başlatıp sonra nasıl yıkarım la son buluyor inşallah bu da böyle olmaz
Yanıtla (4) (1)Dün diyordunuz togg İtalya'da üretiliyor, her türlü negatif propagandalar, bu günde sanki togg u düşünüyorsunuz. Ne ayaksınız?
Yanıtla (4) (8)Çinli işin içine girdiyse ki girmiş imtiyazlar verilmiş demektir ki togg bitmiştir Akp nin yaptığı düzgün hiç birşey yok ki bu düzgün olsun
Yanıtla (3) (0)FABRİKA kuruluncaya kadar satışı yasaklansın, tumosan bayraktar Ülker Bera holding Antep kayseri konya oto parça üreticileri belediyeleri ve ASELSAN varlık fonu ODTÜ İTÜ ortak hibrit otomobil fabrikası kursun bir milyon küçük modeli önce üretsin ithalat çöplüğü olarak dünya ile yarışılamaz , halâ öğrenilemedi 2023 te niye 10.olamadığımız, bu millete borcunuz var.
Yanıtla (2) (0)Söz konusu gelişmeler... Çin'in önümüzdeki 50 yılds durdurulamaz bir şekile gelişeceğini... Avrupa'nın ve Amerikanın ise daha öncesinde Çin'e Teknoloji götürme fikri ile fakirleşeceğini gösteriyor. Türkiye bu konumda, Çin ile Avrupa arasındaki ticarette, ticaretten para kazabilir... Tabiki Togg gibi değerlerden zarar bile edilse, süreçte desteklenmesi, fabrika ve alt yapıların yapılması ve Yeri araba üretiminin ve istasdımın her daim canlı tutulması, bu süreçten en az zarar görünecek bir yoldur.
Yanıtla (1) (0)Ya böyle ucu açık bir sözleşme mi olur fabrika inşaatları başlayıp üretime gecilmeden niye gümrük vergilerini düşürüyorlar ki eğer bu gerçekse anlaşma derhal iptal edip yeniden düzenlenmelidir bu sözleşmeyi yapanlar cezalandırılmalı
Yanıtla (4) (0)Millet aptal değil aynı aracın niye uçuşunu almasin önce devlet bunu hesap ederek yola çıkacak
Togg artık büyüdü kendi ayakları üzerinde durabilir
Yanıtla (6) (15)Daha 50bin sattı 1 milyon olmaliydiki ozaman piyasayıa hakim durumda diyebilir ayaklarının üstünde durabilir diyebilirim..
Yanıtla (3) (0)Vergi sıfırlandımı yoksa yüzde 40 ta sabitmi bırakıldı.haberde net anlaşılmıyor.
Yanıtla (1) (0)Bu hükumetin togg için yaptıkları ortada iken, yok yabancı idi, yok montajdı türünden herturlu eleştiri yapılırken şimdi akliniza sahip çıkmak mı geldi
Yanıtla (4) (6)ORTA ASYADA ATALARIMIZIN ORHUN ANITLARINDA TARİHİ YAZISI DERKİ CİNLİLERİN güzel avratlarına sözlerine ALTINLARINA HEDİYELERİNE hiçbir zaman kanmayın güvenmeyin bunlardan size ancak düşmanlık gelir TÜRKİSLAMIN EBEDİ DÜŞMANIDIRLAR UYGUR TÜRKLERİNE ŞÜANDA TARİHİ DOĞRULUYOR BUNLARIN HİCBİRŞEYINI TÜRKİYEYE İSLAM ÜLKELERİNE SOKMAMAK ENİYİ İŞTIR
Yanıtla (8) (0)İç piyasaya satılan araçların yarıdan çoğu devlete vergi olarak gidiyor zaten… mesele içeride üretip dışarıya satabilmek de,, TOGG yurtdışına satılamayacağı için sadece iç piyasaya dayanarak üretimini sürdüremez zarar eder…
Yanıtla (1) (1)ne zamandan beri soz yerli togg u savunuyorsunuz. Su an türkiyede senelik 100000 elektrikli araba piyasasi var tog yalniz basina karsilayamaz. Tog daha cok ürettikce daha ucuza satabilir byd de türkiyede üretse cin kadar ucuz olmaz.
Yanıtla (2) (4)Togg şu anda talebe yetişemez, önümüzdeki 5 yıl %50 10 yıl %85 ve üzeri dönüşüm beklenirken gerekli alt yapı ve üretimi oturtmak için bu ihtiyaç söz konusu keşke bu atılım 2010 larin başında olsaydı o zaman tüm ihtiyaca yetisebilirdi hatta içeriye ürettiği kadar yurt dışına da pazarlıyor olurduk..
Yanıtla (1) (2)1980 li yıllarda, kişisel bilgisayarların başlangıç yıllarında, bilgisayar üretmek için gereken parçalara vergi ödenirken, bilgisayarın kendisi 0 vergiyle ithal edilirdi. Yetkililere defalarca iletilen bu duruma kulak tıkandı ve sonuçta ülkemizde hiçbir zaman bilgisayar üretimi yapılamadı. İpin kuyruğu kaçınca yakalanamıyor.
Yanıtla (2) (0)İş bizlere düşmektedir burada.yabancı markaları almamalıdır.mesela biz almadık şu anda milli gururumuz TOGG aldık arkadaşlar ve akrabalarım ile şu anda toplam 25 tane TOGG aldık çokta memnunuz
Yanıtla (14) (23)Aile maşallh togga ortak heralde
Yanıtla (9) (2)Kardeş rekabet iyidir. Togg kendini daha da geliştirir. Sorun byd nin Türkiye'de fabrika kurmamasi,hazır arabalrin gelmesi. Fabrika olsa istihdam olur, rekabet gelişir.
Yanıtla (4) (0)Yatırım çekiliyor ülkeye yok şöyle yok böyle rekabet iyidir sizin korkunuz beş para etmeyecek tofaşa para bağlama sevdanız adamlar benzini yok diye devrimi yok ettiler bırakın gelsinler fabrika kuruluncaya kadar masraf vs olmayacakmı adamlar satsın gemi ile getirdiğini sorun yok szi hala clio tipo ya devam edin
Yanıtla (1) (1)Hani togg yoktu.Şimdi yok olanı mı yok ediyorlar
Yanıtla (2) (1)Kendi ayağına sıkmak denir bunun adına!⁉️Yazık o kadar emek ver, sonrada Çinlilere yem et kendi milli markamızı olacak işmidir⁉️
Yanıtla (11) (2)BUnların tog diye bir derdi yok.Sadece vatandaş yerli ve milli derdinde,
Yanıtla (2) (1)Yine kandırıldık galiba
Yanıtla (10) (1)Yerli ve milli olmak bütün Avrupa'nın çöpünü Türkiye ye toplamak bütün mültecileri geri kabul anlaşması ile Türkiye'de toplamak, KKM ile 130 milyar dolar faiziyciye tefeciye gitmesi, zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu,her gün krizlerin olduğu,her gün fiyatların yükseldiği dünya enflasyon şampiyonu, ABD NATO Avrupa ile ırak Suriye operasyonları ile parçalamak,hiç kimsenin konuşamadıği itiraz edemediği yorum yapamadığı muhalefetin her türlü iftirayla yargıyla yok edildiği yer,
Yanıtla (10) (1)Dünya devletleri yabancı sermayeyi ülkesine çekmek için bir biriyle yarışırken gelen teknolojiye karşı çıkmayı ancak gelişmemiş kafalar veya ülke düşmanları yapar.
Yanıtla (5) (9)TOGG ilk başta vatandaşın alım gücünün üstünde bir fiyatla pazara girdi. Bunun yerine TOGG ile birlikte benzinli daha ucuz araçlarla piyasaya girmeliydi. Hata burada aranmalıdır.
Yanıtla (9) (1)Yerli ve milliler güya bitti bu saatten sonra yarında togg fabrikası satılır Çin'e yerli birtane fabrika bıraktılar mi şeker fabrikaları satıldı coninin kamış şekerine muhtaç etti milleti
Yanıtla (10) (2)Tam aksine rekabet hem sanayimizi geliştirir, hem de bu rekabet iş gücü yaratır.
Yanıtla (8) (3)Hayırdır sizin bu togg aşkınız nereden geldi algı yapacağım diye daha neler yaptığınızı görecek bu gozler
Yanıtla (6) (8)Allah ülkemize ve milletimize namuslu ve dürüst ,kandırılmayacak sadece milletin çıkarlarını koruyacak yöneticiler nasip etsin.
Yanıtla (17) (2)Çünkü istediklerini aldılar. Günlerini kurtardılar, seçildiler. Çok da umurlarındaydı ülkenin geleceği, milli serveti
Yanıtla (11) (2)Menderes zamanında da Amerika uçak sanayi için aynısını yapmıştı!
Yanıtla (7) (0)Hani togg yerli değil di muhalefet yaptınız şimdi ne oldu sıra var yetiştiremiyor inşallah millet sahip çıkacaktır milli gururumuz
Yanıtla (6) (8)Çinli firmanın Türkiye'deki temsilcisi, ortağı, ithalatçısı, distribütörü kim? Bu ticaretin kaymagini kim yiyor?
Yanıtla (11) (0)Onu bulursanız doğru sonuca gidersiniz.
AKP döneminde Türkiye hiç yurt dışından yatırım gelmedi AKP Türkiye yatırım gelsin diye izin verdi
Yanıtla (1) (2)milli değerimiz olan TOG a ne olacak
1 milyar dolarlık yatırım çekmek için kırk takla atıyoruz, satılan 128 milyar doları ve son İmamoğlu olayında satılan 26 milyar doların ne kadar büyük bir tutar olduğunu anlamamıza yarayan güzel bir haber.
Yanıtla (12) (0)5 yila kalmaz, TOGG bir Cinli üreticiye, muhtemelen BYD'ye satilir. TOGG kötü bir araba mi? Hayir, degil ama bastan asaga yanlis bir staretejiyle pazara girdi TOGG. En fazla 5 yil veriyorum TOGG'a... Hep birlikte görecegiz. Buraya da yaziyorum. En fazla 5 yil daha yasayabilir TOGG. Öyle senede 30 bin araba satarak yasamak mümkün degil.
Yanıtla (7) (1)çinli fabrikanın parasını bize sattıkları otomobillerden çıkaracak .
Yanıtla (6) (0)Adamlar zam üstüne zam yapıyorlar. Bu kadar fiyata byd bu rakamlarla rekabet edemez. Acayip pahali oldu son zamlarla. Yari fiyatina olmasi gereken araclari iki kat pahalı satıyorlar.
Yanıtla (4) (0)Ali bu işten bize ne kadar kalacak diyen Reise gelsin gemiler
Yanıtla (8) (1)Bu ülkenin yüzde 50 si yerli ve milli lafına oy vermedi mi? Almasınlar zorla mı satılıyor? Yoksa kendi menfaati olunca yerli ve milli rafa mı kalkıyor? Ben İstanbul daki evime müşteri çıkan yabancı birisine yabancıya satmıyorum diyorum. Yerli ve millilerde bir zahmet almasınlar.
Yanıtla (8) (2)Yerli ve milli demek ki böyle oluyormuş!
Yanıtla (9) (0)