Filistinli mülteci bir sanatçının ‘siyah beyaz’ günlüğü

Filistinli mülteci bir sanatçının ‘siyah beyaz’ günlüğü

Gazze’deki atölyesi İsrail bombalarıyla yanıp küle dönen, yaşamını Gazze Şeridi’ndeki bir mülteci kampında sürdürmek zorunda kalan Filistinli sanatçı Muhammed El Hac, halkının dramını ‘Filistinli Bir Mülteci’nin Günlüğü’ adını verdiği serisi ile resmediyor.

SALİHA SULTAN

Sanatçının Filistinlileri tasvir ettiği siyah beyaz çizimleri Venedik’teki Palazzo Mora’daki bir sergide dünyayla buluşuyor.

res.jpg

Muhammed El Hac, ‘Filistinli Bir Mülteci’nin Günlüğü’ serisinde, günlük hayattaki sahneleri, çadır kampları ve Gazze’deki bombalamalardan kaçmak için kuzeyden güneye doğru çaresizce akın eden mültecilerin akışını tasvir ettiği siyah beyaz çizimler Filistin halkının yaşadığı drama dikkat çekiyor.

1res.jpg

Muhammed El Hac, çalışmalarının neden siyah beyaz olduğunu “Halkımız yönünü kaybetmiş ve çaresiz bir halde yaşıyor, güvenliğe giden yolları başarısızlıkla arıyor. Gazze’deki stüdyom bombalar yüzünden harap oldu. Birçok sanatçı öldürüldü ve eserleri yok edildi.

3res.jpg

Aletlerim dahil her şeyimi kaybettim” diyerek açıklıyor. 24 Kasım’a kadar açık kalacak sergide, 26 Filistinli sanatçının eserleri yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN