Dünyaca ünlü Filistinli yönetmen Diyarbakır'a geliyor

Dünyaca ünlü Filistinli yönetmen Diyarbakır'a geliyor

'Diyarbakır Kültür Yolu Festivali' dünya prömiyerini 46. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan ödüllü 'Farha' filmi ile tanınan Filistinli yönetmen Darin J. Sallam'ı ağırlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşecek olan Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, 12-20 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’da kültür ve sanat severlerle buluşacak. Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan "Filistin Direniş Sineması" 12 Ekim'de sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Etkinlik, Filistin direnişini beyazperdeye taşıyan ünlü yönetmen Darin J. Sallam’ın katılımıyla gerçekleşecek.

'FARHA' FİLMİ VE SALLAM’IN SİNEMA YOLCULUĞU DİYARBAKIR’DA

Dünyaca ünlü Filistinli yönetmen Darin J. Sallam, 12 Ekim’de Diyarbakır Ceylan Sineması’nın 6 numaralı salonunda saat 14.00’te yapılacak 'Farha' filminin Türkçe altyazılı gösterimiyle izleyiciyle buluşacak. Farha filmi, Filistin’in 1948’de yaşadığı trajik olayları genç bir kızın gözünden anlatan, duygusal ve derinlemesine bir yapım olarak dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Netflix'te yayınlandıktan sonra uluslararası alanda büyük bir izleyici kitlesine ulaşan film, eleştirmenlerden de tam not aldı.

whatsapp-image-2024-10-10-at-16-04-37.jpeg

Film gösteriminin ardından, yönetmen Sallam, KARAR Kültür Sanat Editörü Saliha Sultan’ın moderatörlüğünde düzenlenecek bir söyleşiye katılacak. Söyleşide Sallam, kendi sinema yolculuğunu ve Filistin sinemasının dünyadaki yerini katılımcılarla paylaşacak. Ünlü yönetmen, ayrıca izleyicilerden gelen soruları yanıtlayarak sinemaseverlerle doğrudan etkileşimde bulunacak. Etkinlik, tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

FİLİSTİN SİNEMASININ ETKİLEYİCİ TEMSİLCİSİ: DARİN J. SALLAM

Filistin kökenli Ürdünlü yönetmen Darin J. Sallam, uluslararası arenada tanınmış bir isim olarak sinemada direnişin sesi haline geldi. 2021 yılında çektiği ilk uzun metrajlı filmi Farha, Toronto Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaparak birçok ödül kazandı. Film, 2023’te Ürdün’ün Oscar adayı olarak gösterildi ve Asya Pasifik Ekran Ödülleri’nde 'En İyi Gençlik Filmi' ödülünü kazandı. Bu başarı, Sallam’ı bu ödülü kazanan ilk Ürdünlü yönetmen yaparak, ülkesine tarihi bir başarı getirdi.

Sallam, Farha filmiyle dünya çapında tanınmasının yanı sıra, The Dark Outside (2012) ve The Parrot (2016) gibi ödüllü kısa filmleriyle de beğeni topladı. Berlinale Talent ödülü ve Robert Bosch Film Ödülü sahibi olan yönetmen, çeşitli uluslararası film festivallerinde jüri üyeliği yaparak sinema dünyasında etkisini sürdürmeye devam ediyor.

'FİLİSTİN DİRENİŞ SİNEMASI' ETKİNLİĞİ TÜRKİYE’NİN FARKLI ŞEHİRLERİNDE

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilecek 'Filistin Direniş Sineması' etkinliği, daha önce Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin diğer durakları olan Şanlıurfa, Samsun ve Trabzon’da da düzenlenmişti. Şanlıurfa’da Filistinli yönetmen Nevres Salih ve Türk yönetmen Abdulgafur Şahin, Samsun’da Filistinli yönetmen Ahmad Saleh ve Trabzon’da Mohammad Almoghanni sinemaseverlerle bir araya gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN