Burdur'da turzim yüzyılı başladı: Salda Gölü'nde 'Erik Dalı Gevrektir' türküsü yankılandı

Burdur’un turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla düzenlenen "TÜRSAB Turizm Yüzyılı Burdur" etkinliğinde, Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Salda Gölü üzerinde sıcak hava balon turu sırasında "Erik Dalı Gevrektir" türküsünü seslendirdi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Burdur’un doğal ve tarihi zenginliklerinin Kapadokya ve Pamukkale gibi turistik destinasyonlar seviyesine ulaşabileceğini ve Antalya’ya yakınlığı sayesinde bu pazardan faydalanabileceğini belirtti.

Burdur'un tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtıldığı "TÜRSAB Turizm Yüzyılı Burdur" etkinliğinin ikinci ayağında, katılan Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü, Türkiye'nin en sevilen türkülerinden biri olan "Erik Dalı Gevrektir" Salda Gölü semalarında seslendirdi.

Balon etkinliğine, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, DEİK Başkanı Nail Olpak, Yeşilova Belediyesi Başkanı Okan Kurd, TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, Tarihçi Pelin Batu, Gazeteci İhsan Aktaş ve Cengiz Er’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, gazeteci, sosyal medyada öne çıkan isimler ile seyahat acentası temsilcileri ve turizm öğrencileri katılım gösterdi.

basliksiz-1-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi.jpg

BURDUR, ANTALYA’NIN TURİZM POTANSİYELİNDEN FAYDALANABİLİR

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Başkanı Firuz Bağlıkaya, etkinlik sırasında yaptığı değerlendirmede Burdur’un zengin turizm potansiyeline dikkat çekti. Salda Gölü’nün yanı sıra Kibyra ve Sagalassos Antik Kentleri gibi doğal ve tarihi zenginliklere sahip olan Burdur’un, Kapadokya ve Pamukkale gibi destinasyonlarda popüler olan balon turlarından yararlanarak turizm gelirlerini artırabileceğini belirtti. Ayrıca Bağlıkaya, Burdur’un, her yıl milyonlarca turist çeken Antalya’ya olan yakınlığının bölge turizmi açısından büyük bir avantaj sunduğunu ifade etti.

77f7.jpg

SEYAHAT ACENTALARI BURDUR TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yeni destinasyonlar yaratılmasında seyahat acentalarının öncü rolüne işaret eden Bağlıkaya, “Turizm unsurlarının satılabilir ürün haline getirilmesi ve tüketicisine ulaşması ancak ve mutlaka seyahat acentaları eliyle olur. Bu bakımdan Burdur’un turizmdeki gerçek değerini bulması için seyahat acentalarının yapacağı çalışmalara öncülük yapmak amacıyla bu balon turunu organize ettik. Hem bu ürünü daha çok seyahat acentamız tanısın hem de bir ürün olarak misafirlerine sunsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

dgdds.jpg

TÜRSAB Turizm Yüzyılı etkinliği, balon turunun ardından Kibyra ve Sagalassos Antik Kenti gezisi ile devam etti. Kibyra Antik Kenti'nde düzenlenen Ticari Diplomasi dersine DEİK Başkanı Nail Olpak konuk olurken, çok sayıda öğrenci ve TÜRSAB heyeti de katılım gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN