Beşir Ayvazoğlu ve Mahir Polat, Emin Barın sergisinde "Aşk Estetiği" üzerine konuştu

Beşir Ayvazoğlu ve Mahir Polat, Emin Barın sergisinde "Aşk Estetiği" üzerine konuştu

Emin Barın’ın eserlerinin sergilendiği "Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam" sergisi, Artİstanbul Feshane’de devam ediyor. Beşir Ayvazoğlu ve Mahir Polat, sergi kapsamında "Aşk Estetiği" üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Prof. Emin Barın'ın modern ve gelenekseli harmanlayan eşsiz sanat eserlerinin sergilendiği "Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam" sergisi, Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Sergi kapsamında düzenlenen söyleşilerde, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu, 13 Haziran Perşembe akşamı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın moderatörlüğünde "Aşk Estetiği" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, İslam sanatlarının estetiği üzerine derinlemesine bir sohbet gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-06-14-at-11-26-03-001.jpeg

DOĞU VE BATI SANATLARININ ESTETİĞİ

Yaklaşık 50 yıldır medeniyetimizin temel meseleleri hakkında yazılar yazan Beşir Ayvazoğlu, Mahir Polat moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Aşk Estetiği" başlıklı söyleşide, Doğu ve Batı sanatlarının estetik yaklaşımlarını karşılaştırdı. İslam sanatlarının estetik prensiplerinin Batı sanatlarından nasıl ayrıldığı ve bu iki dünya arasındaki kesişim noktaları ele alındı. Ayvazoğlu ve Polat, Emin Barın’ın geleneksel hat sanatını modern grafik sanatla buluşturmasının önemine dikkat çekti.

MEDENİYET KIRILMALARI VE SANATIN EVRİMİ

Söyleşide, Türkiye’de medeniyet kırılmalarının iki keskin çizgide ilerlemediği, aksine zamanla sanatsal evrim ve entegrasyonlar yaşandığı vurgulandı. Beşir Ayvazoğlu, Abidin Dino ve Rıfkı Melül Meriç gibi sanatçıların eserlerinden örnekler vererek, Türkiye’deki sanat dünyasının Batı ve Doğu arasındaki geçişkenliğini anlattı. Ayvazoğlu, Mahir Polat’ın "Emin Barın hakkında ne dersiniz?" sorusuna, Barın’ın hat ve modern sanatı birleştirerek cesur ve yenilikçi bir yaklaşım sergilediğini belirtti.

EMİN BARIN: “NE SENDEN RÜKÛ NE BENDEN KIYAM” SERGİSİ

Zafer Yıldırım’ın katkılarıyla hayata geçirilen sergide, Prof. Emin Barın’ın yaklaşık 230 eseri sergileniyor. Sergi, Barın’ın Türk grafik sanatındaki ustalığını ve hattatlık bilgisiyle oluşturduğu eserleri gözler önüne seriyor. Sanat tarihçisi Ali Kayaalp’in küratörlüğünde düzenlenen sergi, Artİstanbul Feshane’de 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

EMİN BARIN’IN HAYATI VE SANATI

Emin Barın, 1913 yılında Bolu’da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ve Almanya’da aldığı eğitimler sonrası grafiker olarak tanınan Barın, 1960’lardan itibaren hat sanatı üzerine çalışmalara başladı. Barın’ın eserleri, klasik hat estetiğinden soyut modernizme uzanan geniş bir yelpazede yer alıyor. 1987’de vefat eden Emin Barın, hem geleneksel hem de modern yazı ve cilt sanatına yaptığı katkılarla Türkiye’nin görsel sanat tarihinde önemli bir yer edindi.

ZİYARET BİLGİLERİ

Emin Barın: "Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam" sergisi, pazartesi hariç her gün 10.00-19.30 saatleri arasında ücretsiz olarak Artİstanbul Feshane’de ziyaret edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN