Bayetav'da İzmirlilik araştırması, Altan Altın'ın 1900'lerden başlayan fotoğraf koleksiyonu ile bir araya geldi. Serginin açılışına yoğun ilgi gösterildi.
Novidies Medya ve Bir Bir Arada Yaşarız Vakfı (BAYETAV), Mekanlar ve İnsanlar adlı bir ortak sergi açtı. BAYETAV'ın İzmirlilik araştırması, Altan Altın'ın 1900'lerden başlayan fotoğraf koleksiyonu ile bir araya geldi.
Sergi aynı zamanda bir yüzleşme, yanıklık ve bir hatırlamayı da beraberinde getiriyor.
MEKÂNSAL BİR SORUNSAL OLARAK BİR ARADA YAŞAMAK
BAYETAV'dan sergiye ilişkin yapılan sunumda, modern metropolün, vaatlerin ve endişelerin iç içe geçtiği karmaşık bir tarihe doğduğu ve bugüne dek varlığını sürdürdüğüne dikkat çekildi.
"On dokuzuncu yüzyıl başında Batı Avrupa’da beliren, ardından günümüze dek dalga dalga tüm dünyaya yayılan demografik eği- limin gerisinde, maddi zorunluluklar kadar, ilerleme vaadinin gücü vardı" denilen sunumda, "Kuşkusuz endüstriyel kapitalizm, sömürgecilik, savaş ve çatışmalar kır toplumunu çözdükçe açığa çıkan zorunluluklar daha çok sayıda insanı şehirlere doğru sürüklüyordu" denildi.
Sunumda, "Tüm bunlar günümüz toplumlarını ve elbette ki Türkiye toplumunu da anlamak ve değiştirmek isteyenler için bir arada yaşam sorunsalının ne denli elzem bir mesele olduğunu ortaya koymaktadır" ifadelerine yer verilerek, söz konusu sorunsalın üzerine düşünülmeye değer olduğu vurgulandı.
BAYETAV
BAYETAV, toplumsal, siyasal, ekonomik alanlarda ve bizi çevreleyen ekosistemde süregiden sorunlar, farklılıklar ile yoksunluklardan kaynaklanan eşitsizlik, adaletsiz- lik, ayrımcılıkları dert edinen, bunların yol açtığı ayrışmalar, kutuplaşmalar üzerine bizi düşünmeye ve çözüm üretmeye davet eden bir vakıf.
“Birlikte yaşama” imkanlarını yaratıp, çoğaltacak transdisipliner bir yaklaşım çerçevesinde eğitim ve araştırma kurumları kurulabileceği, bilgi, sanat ve politika üretilebileceği anlayışıyla hareket ediyor.
İçinde yaşadığımız kente, ülkeye, dünyaya dair benzer tahayyülü ve hedefleri pay- laşanlarla, işbirliği içinde adımlar atıyor.
Vakfın gelecek tahayyülünü, insanlar ve çevre ile barış içinde birlikte yaşamayı mümkün kılacak eşitlikçi, paylaşımcı, demokratik değerlerin diğerkâm bir etik çerçevesinde yaygınlaştığı bir toplum oluşturuyor.