Kızılhaç: Suud Yemen'de iki çalışanımızı öldürdü

Kızılhaç: Suud Yemen'de iki çalışanımızı öldürdü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin dün Yemen'de bir düğün törenine gerçekleştirdiği hava saldırısında ölen 131 kişiden ikisinin Kızılhaç çalışanları olduğu açıklandı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Komitesi, Yemen'in Taiz kentinde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Salı günü bir düğün alanına gerçekleştirdiği hava saldırısında ölen 131 kişiden ikisinin Kaid Faysal (28) ve Ömer Fareh (31) adlı Kızılhaç çalışanları olduğunu açıkladı.

Komite'nin açıklamasında saldırıdan dolayı "şaşkınlık ve üzüntü duyulduğu" belirtilierken, "Kızılhaç ve Kızılay Hareketi olarak bizim için bir başka trajik vaka oldu. Mart ayından beri toplam sekiz çalışan ve gönüllümüzü kaybettik" ifadelerine yer verildi.

Savaştan en çok siviller zarar görüyor

Açıklamada ayrıca hava saldırıları ve bombalamaların sivil-askeri ayrımı yapılmadan düzenlendiği, bu nedenden dolayı Yemen halkının büyük acılar yaşandığı vurgulanan açıklamada, Kızılhaç ve Kızılay hareketinin bu duruma rağmen sivillere yardım etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğinin altı çizildi.

#http://www.karar.com/dunya-haberleri/af-orgutunden-yemen-raporu-korkunc-suclar-isleniyor-42340#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN