Kerry: Rusya ile Suriye konusunda temel prensiplerde anlaştık

Kerry: Rusya ile Suriye konusunda temel prensiplerde anlaştık

ABD ile Rusya arasında Esad'a ilişkin görüş ayrılıkları sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'den olumlu bir açıklama geldi. Kerry, Rusya ile Suriye'nin geleceği üzerine temel konularda anlaştıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Suriye'nin geleceğine ilişkin "bazı temel prensiplerde" anlaştıklarını açıkladı. Yarın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geleceğini söyleyen Kerry, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'nin birleşik ve laik bir ülke olması, IŞİD ile mücadele ve Suriye'de gözetim geçiş sürecinin gerçekleştirilmesi konularında mutabakata vardık"

"Son derece yapıcı bir görüşmeydi"

BM Genel Kurul görüşmelerinin gerçekleştirildiği New York'ta bir televizyon kanalına demeç veren Kerry, ABD Başkanı Obama ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan ikili görüşmenin "yapıcı, son derece medeni ve samimi" olduğunu söyledi.

Varil bombası mesajı

Dışişleri Bakanı, açıklamasında Esad güçlerinin kullandığı varil bombalarına da değindi. Kerry, İran ve Rusya'nın Esad rejimi üzerindeki etkisinin, rejimin varil bombası kullanımını durdurması için kullanılması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise Suriye'de bir geçiş döneminin gerekliliği konusundaki uzlaşmanın olumlu bir başlangıç olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN