Kandil simidi nasıl yapılır? sorusunu 8 Kasım Mevlid Kandili nedeniyle Müslümanlar araştırmaya başladı. Okuyucular ayrıca Kandil simidi tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? sorusununda yanıtını arıyor. Kandil simidi yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? Kandil simidi nasıl yapılır? İşte Mevlid Kandili'nde tüm detaylarıyla kandil simidi yapılışı haberimizde...
Kandil simidi nasıl yapılır? ve Kandil simidi tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? sorularının yanıtı Mevlid Kandilinde merak edildi. 2019 Mevlid Kandilinde sevdiklerine kandil simidi yapmak isteyenle Kandil simidi yapımı için hangi malzemeler gerekiyor? Kandil Simidi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? gibi soruların yanıtını haberimizde sizler için derledik.
Kandil simidi yapmak veya dağıtmak kandilde bir ibadet depğildir. Ama inananlar ibadet etmenin yanısıra bir gelenek bir tür ritüel olan kandil simidi yapmayıda ihmal etmiyor. Gelenekler ve ibadetler kutsal günlerde bir arada uygulanıyor. 8 Kasım Mevlid Kandili öncesinde kendi evinde kandil simidi yapmak isteyenler için Kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? sorularının yanıtlarını derledik.
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
Kandil simidi tarifi vermeden önce kandil günleri kandil simidi dağıtmanın bir gelenek olduğunu belirtelim. Kandillerin vazgeçilmez atıştırmalığı olarak bilinen kandil simitleri, evlerinizde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz yiyecekler arasında bulunuyor. Kolay malzemelerle ve pratik bir şekilde kandil simidi yapmanın ayrıntılarını sizlere aktarıyoruz.
KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
Kandil simidi tarifi:
200 gram tereyağı veya margarin, (oda sıcaklığında),
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı, (bir kasede hafifçe köpürmüş olarak çırpılmış),
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu,
Dilerseniz sadece susam ya da çörek otu kullanabilirsiniz.
KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI
Kandil simidi yaparken nelere dikkat edilmeli?
Kandil simidi nasıl yapılır sorusunun yanıtı: Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım.
Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim.
Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.
Bu malzemelerin üzerine, un, mahlep ve kabartma tozundan elde ettiğimiz karışımını ekleyerek elimizle yoğuralım.
Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak bir hamur hazırlayalım.
Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elimizle yuvarlayalım.
Kurşun kalem kalınlığından biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapalım.
Hamurların iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Hamurları uzatma işlemini biraz unlanmış mutfak tezgahının üzerinde de yapabiliriz.
Uçlarını birleştirdiğimiz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, sonra ise susam ve/veya çörek otuna batıralım ve margarinle yağlayıp un serpip silkelediğimiz tepsiye dizelim. Aralarında biraz boşluk bırakmaya özen gösterelim.
Sadece yumurta akına bulayıp yaparsak, sade kandil simitleri yapabiliriz.
Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirelim.Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Hafif ılık hale gelince kandil simitlerini servis tabağına aktarabiliriz.
KANDİL SİMİDİ NEDEN DAĞITILIR?
Kandil farz bir ibadet değil, dini bir geleneğin yaşatılması anlamına gelir. İslam inancına göre kutsal olduğunda hemfikir olunan günlere verilen adır. Kandil simidi nasıl yapılır? tarifi haber detayda bulabilirsiniz.
Bu güzel gecelerde, ilk başlangıçta ‘lokma’ gibi hazırlanan ancak son yıllarda da delikli halka şeklinde ‘susamlı, tuzlu kuru pasta’ formunda simitler hazırlanır. Kutsallığı yoktur. Sadece gelenektir. Amaç, etrafındaki yakın, komşu, aç ve açıkta kalanlara ikram yapmaktır. Bu davranışın bugüne uzantısı da ‘Kandil Simitleri’dir. Alıp çayla beraber yemek için değil, sokaktaki insanlara dağıtmak için olduğu unutulmamalıdır. Aldığımız kandil simitlerini yalnızca kendimiz yemeyelim, arkadaşlarımıza, komşularımıza, akrabalarımıza ikram edelim, paylaşalım güzelliğimiz artsın.