Kanarya sezona kabusla başladı! | Başakşehir 1-0 Fenerbahçe

Kanarya sezona kabusla başladı! | Başakşehir 1-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilerek lige kötü bir başlangıç yaparken sarı-lacivertli kariyerine Avrupa Ligi'ndeki Grasshoppers galibiyetiyle başlayan Hollandalı teknik adam Dick Advocaat bu kez üzüldü. Başakşehir'in golünü 3. dakikada Mossoro atarken her iki takım mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

[Karar]

Medipol Başakşehir'le oynadığı sekiz deplasman maçında sadece 1 kez galip gelebilen Fenerbahçe makus talihini yine yenemedi ve rakibine 1-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Grasshoppers maçı kadrosunda değişikliğe giderek Aatif ve Fernandao'yu yedeğe çekti. Hollandalı çalıştırıcı bu oyuncuların yerine Volkan Şen ile Alper Potuk'u sahaya sürerken kanattaki performansından memnun olmadığı Emenike'yi de ileri uçta oynattı. Böylece Volkan Şen ve Alper Potuk, bu sezon ilk resmi maçlarına çıktılar.

16-08/22/resimid_4246618.jpg

İLK YAN YANA OTURDULAR

İlginç bir not da, Van Persie ve Fernandao'nun Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra ilk kez birlikte yedek kulübesinde oturmasıydı. Zira Fenerbahçe'nin geçen sezon oynadığı 60 resmi maçın 58'inde bu ikiliden en az biri ilk 11'de forma giydi. Diğer iki resmi maç ise iki oyuncunun da kadroya alınmadığı Türkiye Kupası maçlarıydı.

16-08/22/resimid_4246196.jpg

ALPER'İN GOLÜ SAYILMADI

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Başakşehir 3. dakikada öne geçti. Bu dakikada Visca'nın pasıyla sol kanatta çaprazda topla buluşan Mossoro'nun, ceza sahası ön çizgisi üzerinden ayak içiyle sağ köşeye gönderdiği top ağlara gitti. İlk yarıda Fenerbahçe daha baskılı görünse de çok net fırsat bulamadı. Ayrıca Sarı-Lacivertlilerde Alper'in ağlara giden bir topu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

16-08/22/resimid_4246164.jpg

SON BÖLÜMLER HEYECANA SAHNE OLDU

Mücadelenin ikinci yarısında Emenike'ye sert giren Emre ve Cengiz'e aynı şekilde kontrolsüz müdahale eden Mehmet Topal direkt kırmızı kart görürken son bölümler büyük heyecana sahne oldu. 86'da Fernandao'nun kafası direkten dönerken pozisyonun devamında van Persie'nin şutunu nefis bir şekilde çıkaran Volkan Babacan skoru tayin etti. 1-0

16-08/22/resimid_4246627.jpg

BAŞAKŞEHİR'DEN 15 TEMMUZ FORMASI

Medipol Başakşehir'in karşılaşma öncesinde organize ettiği koreografide, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin fotoğrafları yer aldı. Görselde, büyük kırmızı bir kalp içinde de şehitlerin adı yazılırken, siyah kalbin içinde 15 Temmuz tarihi bulundu. Medipol Başakşehir, sahaya koreografide bulunan görselin yer aldığı formayla geldi. Açılan dev Türk bayraklarının arasındaki pankartta İngilizce ve Türkçe olarak, '15 Temmuz Şehitlerimiz kalbimizde yaşıyor' ifadeleri yer aldı. Bu ifadeler formalarda da yer aldı.

16-08/22/resimid_4245612.jpg

BAŞAKŞEHİR 1-0 FENERBAHÇE

STAT: Başakşehir

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Cem Satman, Ekrem Kan

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan 6, Uğur 6, Yalçın 6, Epureanu 7, Eren 7, Emre 5, Mahmut 6, Cengiz 7 (dk84 Dieng), Mossoro 7 (dk 65 Holmen 6), Visca 6, Cikaleshi 5 (dk 60 Mustafa 5)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel 5, van der Wiel 6, Skrtel 6, Neustadter 6, Hasan 6, Salih 6, Mehmet Topal 5, Ozan 5 (dk58 van Persie 4), Alper 5, Volkan Şen 5 (dk 72 Stoch 6), Emenike 4 (dk72 Fernandao 5)

GOL: Mossoro (3)

KIRMIZI KARTLAR: Emre (54) / Mehmet Topal (78)

SARI KART: Skrtel

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN