Kadirov, Suriye'de savaşmak için Rusya'nın emrini bekliyor

Kadirov, Suriye'de savaşmak için Rusya'nın emrini bekliyor

Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, Suriye'de muhalifleri bombalayan Rusya'ya destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Rusya'nın Suriye'de operasyonlara başlamasının ardından Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Başkanı Kadirov'dan Moskova'a destek açıklaması geldi. Kadirov, "Binlerce Çeçen asker, ihtiyaç olursa Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşmaya hazır" dedi.

Putin emir verirse hazırız

Kadirov, "Önemli olan Rusya'nın kesinlikle uluslararası hukuka uygun hareket etmesi. Suriye Devlet Başkanı yardım istedi, biz olumlu yanıt verdik. ABD, Avustralya, Fransa ve diğerleri, haydut gibi davranıyorlar. Suriye'de danışmanlara da ihtiyaç olacak. Eğer Rusya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Vladimir Putin emir verirse hemen yarın, Batı'da eşi bulunmayan dünya standartlarında uzmanlarımızı oraya göndermeye hazırız. Deneyimimiz var ve bilgiliyiz" dedi.

İhtiyaç olursa ön safta savaşacak

Binlerce Çeçen askerin, ihtiyaç olursa Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşmaya hazır olduğunu kaydeden Kadirov, "Biz Çeçenler için maalesef henüz bu şeytanlara karşı savaşa katılma imkanı yok. Ancak eğer DAEŞ'e karşı mücadelede piyadelere ihtiyaç olursa biz ilk saflarda olacağız" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN