İzmir'den Suriye'ye 300 ton yardım gönerildi

İzmir'den Suriye'ye 
300 ton yardım gönerildi

İzmir Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle toplanan yardımlar TIR'larla Suriye'ye gönderildi.

Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi yanında düzenlenen törende konuşan İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki ramazan ayının ana temasını "Zaman iyilik zamanı, vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman" olarak benimsediğini anımsattı.

300 ton malzeme içeriyor

Buradan hareketle ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın üstün gayretleriyle İzmir'den Suriyeliler için 2 hafta içerisinde 12 tırdan oluşan ilk yardım konvoyunu oluşturduklarını anlatan Muslu, yardımların 6 TIR un, 2 TIR gıda kolisi, 1 TIR temizlik ve hijyen kolisi, 1 TIR ayçiçek yağı, 2 TIR muhtelif gıda olmak üzere yaklaşık 300 ton malzeme içerdiğini kaydetti.

"İzmir'den bir iyilik hareketi"

Vatandaşların ilgisine teşekkür eden Muslu, "Tabii ki bu yardımlar orada hem hayati tehlike yaşayan hem de gerçekten gıda sıkıntısı çeken kardeşlerimizin belki bir nebzecik de olsun onların yaşamış oldukları durumu iyileştirme adına İzmir'den yapılan bir iyilik hareketidir. İnşallah yerine ulaşacaktır" dedi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ve Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel'in dua etmesinin ardından TIR'lar Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

İZMİR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN