İzmir ve Balıkesir'de göçmen faciası: 33 ölü

İzmir ve Balıkesir'de göçmen faciası: 33 ölü

Almanya Başbakanı Merkel'in Ankara'da bulunduğu saatlerde İzmir ve Balıkkesir'de kaçak göçmenleri taşıyan botlar battı. Botların batması sonucunda 33 göçmen hayatını kaybetti. Fakat İzmir Valisi Mustafa Toprak 'İzmir'de bot battı' haberlerini yalanladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'ya göçmen akışını engelleme pazarlığı yapmak için Türkiye'de bulunduğu sıralarda Ege'de bir facia daha yaşandı. İzmir ve Balıkesir'de göçmenleri taşıyan teknelerin batması sonucu 33 kişi hayatını kaybetti.

İzmir Dikili'de kaçak göçmenleri taşıyan bot batması sonucu 11 göçmen hayatını kaybetti, 3 kişi kurtarıldı.

İzmir ve Balıkesir'de göçmen faciası: 33 ölü

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'den, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne alabora oldu.

Tekneden denize düşen 22 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Mültecilerden 4 kişi sağ kurtarılarken, Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgede bir helikopter, bir uçak ve iki botla arama kurtarma çalışması yaptığı bildirildi.

İzmir Valisi 'Göçmen botu battı' haberlerini yalandı

Öte yandan İzmir Valisi Mustafa Toprak 'bot battı' haberlerini yalanladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’in Dikili ilçesinde bot battığı ve 11 kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Vali Toprak, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Dikili’de bot battığı yönünde haberler yansıdı. Bu saat itibariyle İzmir ili sınırları içerisinde batan bot ya da tekne, dolayısıyla hayatını kaybeden düzensiz göçmen bulunmamaktadır” dedi.

İZMİR/BALIKKESİR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN