İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan darbecilere: Sen kimin köpeğisin

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan darbecilere: Sen kimin köpeğisin

Paralel İhanet Çetesinin, TSK üniforması giymiş sözde askerlerinin darbe kalkışması milletin destanıyla püskürtüldü. Sıcak saatlerin yaşandığı dün akşam, polis aldığı emir doğrultusunda görevini ifa ederken telsiz konuşmasında araya giren bir hain, polisi tacizi kayıtlara yansıdı.

Millet, siyasiler ve devletin kurumları, dün akşam omuz omuza verdi; destan yazdı ve ülkeyi uçurumun kenarından aldı. Üstlerinden değil Pensilvanya'dan aldığı talimatlarla halkın seçilmiş iktidarını devirmeye, anayasayı ilgaya ve demokrasiyi askıya almaya kalkışanlar, hiç ummadıkları bir dirençle karşılaştı. Millet meydanlara çıktı ve darbe girişiminin hedefine ulaşmasını engelledi.

Ülkenin en uzun karanlık gecesinden aydınlık bir sabaha uyanmasına kadar geçen sürede onlarca can yitti, yüzlercesi de yaralandı. Birçok isim etkisiz hale getirildi, yüzlercesi de tutuklandı. Devletin bütün kurumlarında yuvalanmış köstebekler bir bir gözaltıa alındı. Polisin insanüstü bir gayretle ifa ettiği görev sırasında telsiz temasında araya giren bir hain, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı taciz etmeye kalkıştı. Çalışkan, "Kudurmuş köpek sen kimin köpeğisin" diye sordu. İki arasındaki konuşma kayıtlara böyle yansıdı. İşte o atışma...

MUSTAFA ÇALIŞKAN KİMDİR?

16 Eylül 1964 tarihinde, Çarşamba günü Adana'da gözlerini hayata açan Mustafa Çalışkan babasının devlet memurluğu sebebiyle ilkokulu Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde, ortaokulu Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu'nda, liseyi ise Nevşehir Lisesi'nde tamamladı. 1980-81 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne kayıt yaptırdı. 1986 yılı Haziran ayında mezun olduktan sonra Adana’ya yerleşti. Mustafa Çalışkan boşalan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün başına getirildi. Selami Altınok İçişleri bakanı olunca koltuğu boşlamıştı. Bu koltuğu Çalışkan doldurdu. Yeni İstanbul Emniyet Müdürü olan Çalışkan eski görevi Terörle mücadele, Bomba İnceleme ve İmha ve Tanık Koruma Şube Müdürlüklerinden sonrumlu yardımcı Embiyet Müdürüydü. Gülen terör örgütü ve ergenok davaları ile kendini tanıtmış ve adını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN