İran'ın ABD askerlerini gözaltına alma görüntüleri yayınlandı

İran'ın ABD askerlerini gözaltına alma görüntüleri yayınlandı

İran'ın ABD'ye ait iki savaş gemisini alıkoyup 10 askeri gözaltına almasının görüntüleri yayınlandı. Videoda, Amerikan askerlerinin elleri başlarının arkasında çömeldiği görülüyor.

[Karar]

İran'ın ABD gemilerini ve personelini alıkoyması, iki ülkenin mutedil yaklaşımlarıyla büyük bir krize dönüşmeden atlatıldı, ancak olayın görüntülerinin ortaya çıkması çok konuşulacağa benziyor. 

Önceki gün ABD'ye ait iki savaş gemisinin İran karasularını ihlal etmesinin ardından İran güçlerinin gemilere el koyup mürettebatı gözaltına almasının görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Amerikan askerlerinin ellerini başlarının arkasında koyarak çömelmesi dikkat çekti.

Özür tartışması

Öte yandan iki ülke yetkilerinin demeçlerinde "özür tartışması" öne çıktı. İran Devrim Muhafızları Donanma Komutanı bugün yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde özür dilediğini, bunun üzerine ABD gemi ve askerlerinin serbest bırakıldığını açıklamıştı.

16-01/13/4f8886d7b7fbc40ecbf175252bc04640-1452682819-1452703401.jpg
Gözaltındaki Amerikan askerleri

Bu beyanata cevap, ABD Başkanı Joe Biden'dan geldi. Biden, bir Amerikan televizyonuna verdiği röportajda, kendilerinden bir özür talebi olmadığını, kimseden de bu konuda özür dilemediklerini söyledi.

İşte o görüntüler:

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyyid Hasan Firuzabadi, "Eğer komutanlarımızın iyi niyeti olmasaydı ABD bugün yeni bir bela ile karşı karşıya kalacaktı" dedi.

İran: Umarız bu ABD'ye bir ders olur

İran Silahlı Kuvvetler resmi internet sitesi'in haberine göre, Firuzabadi yaptığı açıklamada, dün, Basra Körfezi'nin kuzeyinde yaşanan olayda, İran Silahlı Kuvvetleri'nin ABD'nin bölgedeki kışkırtmalarına rağmen dikkatli davrandığını ileri sürdü.

ABD kongre üyelerinin her gün İran için yeni bir sorun çıkarttıklarını dile getiren Firuzabadi, "Eğer komutanlarımızın iyi niyeti olmasaydı ABD bugün, içinden çıkılması güç yeni bir bela ile karşı karşıya kalacaktı. Umarım Basra Körfezinde yaşanan bu olay İran'a taş atan ABD kongresine ders olur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN