İran, ABD uçak gemisini İHA ile görüntüledi

İran, ABD uçak gemisini İHA ile görüntüledi

İran'a ait bir insansız hava aracı, Basra Körfezi'nde bulunan bir Amerikan uçak gemisinden görüntü aldı. İHA'nın yanısıra bir denizaltının da uçak gemisinin yakınlarına kadar geldiği belirtildi.

[Karar]

İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA), Basra Körfezi'nde bulunan bir Amerikan uçak gemisinin üzerinde uçuş yaptığı bildirildi.

İran merkezli İRNA'nın haberine göre İHA ile uçak gemisinden "ayrıntılı" görüntüler alındı. İran medyası tarafından yayınlanan videoda İHA'nın havalanması ve uçak gemisi üzerinde uçuş yapması görülüyor.

ABD'nin uçak gemisi böyle görüntülendi:

İHA'nın yanısıra bir de denizaltının yer aldığı operasyonda görüntülenen uçak gemisinin adı belirtilmezken, AP ajansı geminin üzerindeki savaş uçaklarının ABD'ye ait olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Donanması 5. Filo Sözcüsü Kevin Stephens, olayı "profesyonel olmayan bir eylem" olarak nitelerken videonun orijinal olup olmadığının henüz belirlenemediğini ifade etti.

Bir ayda üçüncü yakınlaşma

Bu olay, İran ile ABD donanması arasında son bir ay içinde yaşanan üçüncü yakınlaşma oldu. İranlı askerler, bu ayın başlarında kendi karasularını ihlal eden iki Amerikan botuna el koymuş ve mürettebatı gözaltına almıştı. Geçtiğimiz günlerde ise tatbikat yapan İran gemilerine yaklaşan bir Amerikan gemisinin uyarıldığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN