ABD Dışişleri'nden İran'a teşekkür

ABD Dışişleri'nden İran'a teşekkür

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yayımladığı yazılı açıklamada alıkoyduğu Amerikan gemilerini ve askerlerini serbest bırakan İran'a teşekkür etti.

[Karar]

ABD Dişişleri Bakanı John Kerry'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün alıkoyduğu Amerikan gemileri ve askerlerinin serbest bırakmasının ardından İran'a teşekkür edildi.

"Denizcilerimizin güvenli bir şekilde Birleşik Devletler'in eline dönmesinden çok memnunum. Eski bir senizci olarak dünya denizlerindeki varlığımızın çok önemli olduğunu ve Körfez bölgesinde donanmamızın ne kadar büyük bir yaptığını biliyorum" ifadelerini kullanan Kerry, meselenin çözülmesindeki işbirliğinden dolayı İranlı yetkililere teşekkür etti.

Diplomasinin rolü

Kerry, olayın barışçıl çözümünün diplomasinin ülkenin güvenliğini sağlamadaki rolünü gösterdiğini ifade etti.

İran, önceki gün kendi karasularına girdiği gerekçesiyle ki ABD gemisini alıkoymuş ve mürettebatı gözaltına almıştı. Gemilerin seyrğsefer sistemindeki bir arızadan kaynaklandığının ve casusluk amacı taşımadığının ortaya çıkmasının ardından gemiler ve askerler serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN